468 четения

Курсант от НВУ „Васил Левски” е спасил жена при катастрофа

21-ГОДИШНИЯТ КУРСАНТ ОТ НАЦИОНАЛНИЯ ВОЕНЕН УНИВЕРСИТЕТ „ВАСИЛ ЛЕВСКИ“ ИВАН СТАНОЕВ е спасил жена при катастрофа в района на Симитли. За случая целият университет, колегите и преподавателите разбрали едва след като във вуза пристигнало благодарственото писмо от спасената Анастасия Бойчева.

В писмото жената, пострадала при катастрофата, изразява своята искрена благодарност към курсант сержант Иван Станоев, който при автомобилна катастрофа на 15 декември тази година я е извадил от автомобила, който пет минути по-късно се запалил, обездвижил счупената й ръка и извикал линейка. „Радвам се, че страната ни все още ражда такива добри и достойни хора”, пише жената в писмото.

Иван Станоев е третокурсник в специалността „Мотопехотни и танкови войски”. Вчера той разказа, че пътувал от родното си село Микрево, община Сандански, към Велико Търново, когато видял как автомобилът пред него излязъл от пътното платно и се ударил в билборд. Веднага спрял, извел жената от автомобила и оказал първа помощ, извикал линейка и след като автомобилът се запалил, извадил пожарогасител и започнал да гаси пламъците.

След инцидента жената по автомобилния номер издирила мъжа, който й се притекъл на помощ, и изпратила благодарственото писмо. Началникът на НВУ „Васил Левски” полк. Иван Маламов е благодарил на курсанта и е отбелязал, че подобна постъпка прави чест на всеки човек, както и че хора като сержант Иван Станоев издигат престижа на университета. Курсантът ще бъде награден.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *