200 четения

Великотърновски плувци с много силно представяне на Държавното първенство за юноши старша възраст

Очаква се завързана битка между наши момчета и на шампионата за мъже

256 състезатели от 47 клуба се включиха в Държавното първенство по плуване за юноши старша възраст на малък басейн в Пловдив.

Много интересен двубой заформиха двама представители на великотърновската школа – Здравко Баблаков от „Боляри – 2009“ и Тонислав Събев от „Царевец“.

Победител на 50 метра бруст стана Тонислав, следван от Здравко. Възпитаникът на Панайот Паздерков стана шампион на страната и на 200 метра съчетано плуване.

Здравко Баблаков взе три златни медала от първенството, които гарнира и с национален рекорд. Състезателят на „Боляри 2009“ спечели надпреварата на 100 метра бруст, финиширайки за 1:00.42 минути, подобрявайки най- доброто си постижение от 19 октомври тази година, когато завърши за 1:00.77 минути. Втори на дистанцията в Пловдив завърши Тонислав Събев.

На 200 метра Здравко Баблаков, който тренира под ръководството на доц. Цветанка Дилова-Нейкова, също стъпи на върха на почетната стълбичка. Втори е Тонислав Събев, трети – съотборникът му в „Царевец“ Преслав Маринов.

Третата си шампионска титла Баблаков извоюва на 100 метра съчетано плуване, където среброто отново е притежание на Тонислав, а Преслав Маринов е 11-и.

На 50 метра гръб Тонислав е четвърти, а на 100 м в същата дисциплина остана пети.

Щафетата на „Царевец“ на 4 х 50 метра съчетано плуване в състав: Преслав Маринов, Константин Стоянов, Тонислав Събев и Калоян Христов се подреди на пето място.

Специалистите очакват завързана битка на бруст и при мъжете на Държавното първенство по плуване на малък басейн, което от вчера се провежда под покрива на Спортната палата в София. Старите съперници и участници на световното в Южна Корея през лятото Лъчезар Шумков (Спринт, София) и великотърновецът Любомир Епитропов са заявени с времена под минута. Рекордьорът при юношите старша Здравко Баблаков от „Боляри 2009“ също се включва с отлично време. При награждаването си за Спортист на годината на Велико Търново за юноши той бе категоричен, че е готов за отличия при мъжете.

Още по-завързано ще е на 50 метра бруст в събота, където за медалите ще се включи и друг великотърновец – Тонислав Събев от „Царевец“, който е носител на националния рекорд за юноши старша възраст.

В шампионата ще вземат участие 298 състезатели (168 мъже и 130 жени) от 40 клуба.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *