397 четения

Дядо Коледа сбъдна мечтите на обитатели на Дома за стари хора във Велико Търново

Истинско щастие изживяха някои от живущите в Дома за стари хора „Венета Ботева“ в старата столица в петък на коледното тържество в институцията. Изцяло в унисон с мотото на събитието „На Коледа стават чудеса“ бяха сбъднати мечтите на част от обитателите на социалното заведение. За тях ръководството на Дома се превърна в Дядо Коледа и им направи незабравими подаръци.

Празникът премина със забавна и атрактивна програма, в която активно участие взеха много от възрастните в Дома. За изявата те се готвили в продължение на един месец, тъй като много от представените песни и танци бяха дебютни. Широки усмивки провокира изцяло женски състав, който танцува на вечния коледен хит на Марая Кери All I Want For Christmas Is You. Мъжко трио отвърна на предизвикателството с изпълнение на модерна версия на Jungle Bells.

Прозвучаха коледни стихове, както и народни песни от шемшевската група. Порасналите мажоретки на Дома развеселиха всички и доказаха, че за младия дух няма възраст. Възпитаници на ОУ „Димитър Благоев” под ръководството на Валентина Димитрова пресъздадоха в спектакъл историята на хляба. Истински блясък на тържеството придадоха изпълненията на талантливите балерини от балет „Класико”, а да поздравят възрастните хора бяха дошли и учениците от Американския колеж „Аркус”.

Кулминацията бе моментът, в който управителката на социалното заведение Зорица Радловска взе думата, за да поздрави обитателите му. Тя сподели, че ръководството е направило всичко възможно, за да изпълни най-съкровените желания на някои от бабите и дядовците.

Пръв бе зарадван Георги Фотев, който от години е прикован към инвалидна количка, но често споделял, че иска да се разходи из Царевец и други исторически забележителности на града. Екипът на Дома му осигурява посещение на крепостта с екскурзовод и до още няколко емблематични места за Велико Търново.

Отново ще види родната си къща в Бряговица Еньо Енев, който също е прикован на инвалидна количка. Това била най-свидната му мечта – да направи разходка в спомените от детството си и да поздрави приятелите си от селото.

Георги Тотев пък ще се радва на петдневна почивка в Китен, а две от жените в институцията ще се поглезят с цялостен масаж.

Запален дядо шахматист пък ще има възможност да изиграе една партия с деца от Спортното училище „Георги Живков”, а останалите любители на шахмата в Дома ще премерят сили в турнир, който ще организира международният майстор Цвета Галунова.

„Всяка година се стремим преди Коледа да докоснем душите на хората, макар и с нещо дребно, но желано от тях. Нека да бъдем добри през цялата година, защото добротата се връща”, сподели Зорица Радловска.

Галина ГЕОРГИЕВА

Един коментар за “Дядо Коледа сбъдна мечтите на обитатели на Дома за стари хора във Велико Търново

  • 23.12.2019 в 17:45
    Permalink

    Otkroveno kazano sum iznenadana, priyatno pri tova.
    Misleh si, che v institucii ot takuv tip nikoy veche ne go a grizha za nishto i neshtata se vurshat za otbivane na vremeto, prosto da minava. Dano vsichko dobro i gradivno v sluchaya da se povtarya i za napred!

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *