1802 четения

Камион отнесе мост в „Чолаковци”, пътят е затворен частично

В момента проектират укрепване на съоръжението

БЕТОНОВОЗ Е УДАРИЛ ЧАСТ ОТ КОНСТРУКЦИЯТА НА МОСТА, РАЗПОЛОЖЕН НА ВХОДА НА ВЕЛИКОТЪРНОВСКИЯ КВАРТАЛ „ЧОЛАКОВЦИ”. Съоръжението над пътния възел към жилищния район и промишлената зона е сериозно увредено, участъкът е затворен частично, а трафикът към останалата част на града, както и към обходния път на старата столица, към който се минава оттук, е затруднен. Шофьорът на возилото не е съобразил габаритите си и е налетял на една от носещите греди на моста, под който е минавал, обясниха от строителната дирекция на Община Велико Търново. Пораженията са компрометирали сериозно основите и това е наложило трафикът да се отбие само в едното платно откъм срещуположната здрава надлъжна греда.

В момента е възложено проектиране и изготвяне на количествено-стойностна сметка. Ремонтът ще бъде възложен на пътностроителната компания „Пътни строежи ВТ”. По предварителни данни той ще е поне за 50 хил. лв. Най-голям проблем създава стоманобетонната греда, ударена от бетоновоза, която трябва да се подмени изцяло. Това изисква специфична изработка и доставка заради габаритите и тежестта си. Според експерти, докато трае реконструкцията, участъкът ще бъде затворен поне до пролетта. Допълнителни затруднения за ремонта може да създаде и времето.

Стилян НАЙДЕНОВ

Снимка авторът

2 коментара за “Камион отнесе мост в „Чолаковци”, пътят е затворен частично

  • 23.12.2019 в 11:48
    Permalink

    Общината може да си потърси всеки вложен лев за ремонта от застрахователя на виновния,защото това е покрито по условията на Гр.отговорност на товарния автомобил.Лимитът е до малко над два милиона!

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!