Влади Ампов – Графа изненада 16-годишно болно търновче

Популярният изпълнител и продуцент Влади Ампов – Графа зарадва 16-годишния Радослав Борисов от старата столица, който се бори геройски с болестта прогресивна мускулна дистрофия. Талантливият певец гостува в дома на младежа в събота и провокира десетки усмивки у своя малък търновски почитател. Посещението стана реалност благодарение на местната фондация „Ген. Протогеров“. Благодетелите искали да изненадат болно дете от града и след разговор с началника на Отделението по педиатрия в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ д-р Валентин Точков се спрели на Ради.

Разбрали, че 16-годишното момче е поръчало на Дядо Коледа да му донесе съвсем достъпен подарък – игра Playstation и телевизор, на който да я играе.

„Ние отидохме доста по-далеч в желанието си да донесем усмивки, щастие и сили на цялото семейство. Поканихме нашия голям приятел с огромно сърце – Влади Ампов – Графа да дойде с нас и да подарим заедно подаръка. Влади се отзова на секундата. Емоцията, която той донесе на това семейство, не може да бъде сравнена и с най-скъпия подарък”, споделиха от организацията.

Ради е преминал многобройни курсове на лечение в Израел, а за предстоящите терапии са нужни още средства. През декември Градския ученически парламент организира благотворителен концерт в помощ на младежа.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.