Мъж попадна в търновската болница след сбиване

На 25.12.2019 г. вечерта е получен сигнал за възникнало сбиване в село Батак. Същия ден по-рано, 42-годишен мъж направил забележка на свой съселянин (19 години), да не управлява колата си на дълги светлини. Между мъжете възникнало кратко спречкване. Вечерта бащата на младия мъж (50 години) отишъл заедно с друг жител от с. Батак (34 години) да се разправят с направилия забележката. Възникнало сбиване, в което се включили бащата на 42-годишния мъж, синът и племенникът на 34-годишния мъж и други неустановени лица. Нанесени са материални щети по къщата – счупени са двойни стъклопакети и стъкла на метално остъкление, скъсани са два комарника, начупени са цигли от ограда.
Освидетелстването на 42-годишния мъж във ФСМП Павликени установява охлузвания и разкъсноконтузни рани. Бащата на младежа и 34-годишният мъж са транспортирани до МОБАЛ Велико Търново. 50-годишният мъж е настанен в болницата с данни за счупена лява ръка, а вторият мъж е освободен за домашно лечение.
Заведените две досъдебни производства са за престъпления, съответно по чл. 216, ал.1 от НК за противозаконно увреждане и по чл. 129, ал.1 от НК за нанесена средна телесна повреда.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.