174 четения

Републиканската пътна мрежа в област Велико Търново е почистена до асфалт

Републиканската пътна мрежа в област Велико Търново е почистена до асфалт. Всички републикански пътища на територията на областта са проходими при зимни условия. 59 машини са обработвали пътните настилки цяла нощ, работата им продължава и в момента. За да се предотврати обледяването по пътищата в областта са разпръснати 887 тона пясък и 493 тона сол.
Областният управител проф. д-р Любомира Попова обменя информация с областните управители от съседните области, за състоянието на пътната мрежа и на тяхната територия.
Контролните органи  препоръчват на шофьорите на тежкотоварни моторни превозни средства и на леки автомобили да тръгват на път само с подходящи гуми, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, спазвайки указанията на „Пътна полиция“. Блокирането на движението от автомобили, които не са подготвени за движение при зимни условия затруднява работата на снегопочистващата техника и възпрепятства пътуването на всички останали шофьори.
Областното пътно управление и снегопочистващите фирми работят на 24-часов режим и са в готовност за поддържане на републиканската пътна мрежа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *