770 четения

Прогноза за времето през периода 04 – 09 януари 2020 г.

В събота  преди обяд ще има незначителна до променлива облачност. След обяд облачността ще се увеличава и през нощта срещу неделя на места ще превали дъжд и мокър сняг. През деня ще духа слаб  вятър от северозапад. Минималните температури  ще бъдат  между  минус 2° и  1°. Максималните температури  ще бъдат между 8° и 11°.

В неделя  ще има значителна облачност и  на места се очакват  превалявания от дъжд и сняг. Ще духа слаб до умерен  вятър от северната четвърт. Минималните температури   ще бъдат между  минус 2° и  1°. Максималните температури ще бъдат между 2° и 5°.

В понеделник ще има значителна облачност с временни разкъсвания. Слаби валежи от сняг са възможни само на отделни места. Ще духа слаб  вятър от североизток. Минималните температури   ще бъдат между  минус 6° и  минус 3°. Максималните температури ще бъдат между минус 3° и 0°.

Във вторник и сряда ще има незначителна до променлива обачност. Ще духа слаб вятър от запад. Времето ще се задържи хладно с минимални температури между  минус 7° и  минус 4°. Максималните температури  ще бъдат между минус 3° и 0°.

В четвъртък облачността ще се увеличи до значителна и на места ще превали дъжд и мокър сняг. Ще духа слаб до умерен вятър от запад. Минималните температури ще бъдат между  минус 4° и  минус 1°. Максималните температури  ще бъдат между 1° и 4°.

Над западните и централни части на Стара планина в петък ще има незначителна до променлива облачност. Ще духа  умерен до силен  вятър от север-североизток. Максималните температури   на 1200 м  ще бъдат около 5°.

В събота  преди обяд ще има незначителна до променлива облачност. След обяд от запад облачността ще се увеличи. Ще духа  умерен до силен  вятър от северозапад. Максималните температури   на 1200 м  ще бъдат около 9°.

В неделя ще бъде облачно с превалявания от  сняг. Ще духа умерен до силен вятър от север. Максималните температури   на 1200 м  ще бъдат около минус  3°, през деня температурата ще се понижава.

В понеделник ще има значителна облачност. Само на отделни места са възможни слаби валежи от сняг. Ще духа умерен до силен вятър от север-североизток. Максималните температури   на 1200 м  ще бъдат около минус  5°.

Във вторник и сряда ще има незначителна до променлива облачност. Ще духа умерен до силен вятър от север. Очаква се пренос на по-топла въздушна маса във височина  и максималните температури   на 1200 м във вторник  ще бъдат около минус 1°, а в сряда ще достигат до 3°.

В четвъртък ще бъде облачно с превалявания от дъжд, над 1300- 1500 м от дъжд и сняг. Ще духа умерен до силен вятър от север. Максималните температури   на 1200 м  ще бъдат около 5°.

Максималните температури на 2000 м. през целия период ще бъдат  с  около 5°   по- ниски от температурите на 1200 м.

 

Дежурен синоптик: Николай Ятански

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!