martineli

martineli

Астрологът на в. „Борба” Станислав Климентов: „Време е българите да проумеят, че всички пътуваме с една лодка и ако не гребем в една посока, попадаме във водовъртеж”

Станислав Климентов е астрологът на вестник „Борба”. Занимава се с астрология от 2001 година. Той е един от учениците на Светлана Тилкова – Алена. От 2012 година е член на Българския филиал на Германския астрологичен съюз (DAV). Ежедневно изучава нюансите на астрологичната наука, за да ни дава все по-точни и ценни съвети в ежедневните си хороскопи на страницата на вестника. Той не отдава нищо на случайността. Според него за всяко събитие тук, долу на земята, отговаря конкретна звездна конфигурация на небето. В навечерието на Коледа и Нова година той разказва за идващата 2020 година, която ще е по-различна от останалите.

– Станиславе, кое е онова нещо, което прави новата година по-различна от предишните, и защо да я очакваме с такова нетърпение?

– Всяка година сама по себе си е уникална в нашия календар и за всеки носи спомени за нещичко малко, което му се е случило. Но 2020-а е малко по-различна поради няколко причини. Първата е, че влизаме в ново десетилетие – на 20-те години на XXI век. Нещо не толкова забележимо на пръв поглед, но факт. За мен то носи радост и надежди. Не по-малка причина за различие е това, че 2020 година е с вибрация 4 и обвързана с планетата Уран – планетата на новото време, новите традиции и промените, които идват бавно и полека, но трайно се настаняват в нашето ежедневие.

Уран значи! Звучи доста реактивно. Опасна ли е тази планета, ако се прави аналогия с химичния елемент уран, виновен за няколко атомни катастрофи?

– Всичко около нас е енергия. Дали тя ще бъде движеща сила, или разрушителна бомба, зависи единствено от нашите действия. Човешкото мислене и човешките ръце са тези, които причиняват катастрофи, а не химични елементи или планети. Но да, планетата Уран всъщност е доста реактивна, ако трябва да използвам вашата метафора. Уран е планетата на новите и оригиналните неща, които се случват в живота ни. Слави се и като планетата на разрушенията. Е, такава е. Може ли новото да навлезе без бунт и без да разруши статуквото на старото? Със своето бавно движение около Слънцето тя престоява във всеки един зодиакален знак за около 7 години, или извървява една цяла обиколка на зодиака за около 85 години. Причината за бавното му движение е и неговата ретроградност – в 5-ия месеца от годината той се движи ретроградно, а в останалите 7 е директен. Цялата тази информация може да се тълкува в духа на променящото се време – промяната е трудна за осъществяване, идва бавно, със стъпчици “напред” и “назад”, с много трудности и забавяния. Но рано или късно се случва. Ето защо и 2020-а е много специална за всеки един от нас.

– Промени… Промени… Не се ли уморихме вече от прогнози за промени, докато сме замръзнали в летаргия и сякаш нищо не се случва?

– Не съм съгласен, че сме потънали в летаргичен сън. Светът сериозно се променя, Европа – също. Време е и ние, българите, да проумеем, че всички пътуваме в обща лодка и ако не гребем в една посока, попадаме във водовъртеж. През 2020 година промените ще се случват и на подсъзнателно, и на физическо ниво. Време е да приемем, че светът се развива и върви напред. Време е да престанем да въздишаме по предходните години и да броим времето от Прехода насам. Сега е важно да тръгнем по нови пътеки и да извървим пътя редом с трудностите, които той ни предлага.

– Ето, че заговори за трудности. Нали годината е специална?

– Не бива да приемаме трудностите непременно като нещо лошо в живота. Напротив, често те са автоматичната спирачка, която ни дърпа назад, за да не извършим глупост поради прибързаност и недообмисляне. 2020-а е година, обвързана с вибрация 4 в нумерологията, а вибрация 4 носи трудности по пътя на по-младите, които трябва да натрупват житейски опит и да не правят прекалено големи и грешни крачки. Но носи и рутина и спокойствие на хората в зряла и по-напреднала възраст, за да се отърсят от прекалено забързаното си ежедневие и да поемат глътка въздух. Нищо не се получава без почивка. И в природата е така.

– Почивка, застой…?

– Да, но за кратко. Само първите месеци от годината носят нотка затишие. След това действията се забързват и се включва механизмът на Уран, който руши старото, за да изгради на негова основа нещо ново. И всички можем да се възползваме, като променим начина си на мислене и гледаме напред. Вече сме в XXI век, в неговото трето десетилетие – време на технически и мисловни революции. Време, в което виртуалната реалност е паралелен свят на нашия, с който трябва да живеем едновременно. Време на нови системи за обмен на информация, стоки, пари.

– Като стана дума за пари и материя, какви ще бъдат промените в тази насока?

– Промените в начините на разплащане и в паричните еквиваленти като цяло вече са налице. Те са в резултат на движението на Уран в Телец, което стартира още през 2018 година, разви се през 2019-а и сега, през 2020-а, ще започне своето утвърждаване. Ще продължи тенденцията на модернизация в сферата на системите за управление на приходите, в системите за наблюдение на паричните потоци, както и в банковата система. Вече навлязоха нови схеми за разплащания с революционни банкови карти, кореспондиращи с изцяло виртуални сметки. Това са сметки на бъдещето и сметки, които през следващата година ще стават все по-популярни и атрактивни. Банковата система също се окрупнява и вече го наблюдаваме. Някои от най-големите банки в България сляха капиталите си и направиха обединение. Това беше съвсем естествена стъпка в предходните години – 2018-а, годината на Луната, и 2019-а, годината на Юпитер.

– Очакват ли се фалити на банки?

– Банките се окрупняват не за да фалират, а за да сливат възможностите и да предлагат по-стабилни продукти на по-високи цени. От фалити е застрашен всеки, който не “внимава в картинката”. А картинката на Уран е ясна – основаваш се на рутината, работиш и градиш новото, без да допускаш много грешки. Не препускаш бързо и затвърждаваш вече постигнатото. Рискът в случая може да доведе до сериозни проблеми и беди.

– На какво да заложим, за да имаме успех?

– Добре е да не предприемаме прекалено рискови начинания. Нека залагаме на по-сигурното. Но редом с него е важно да правим иновации, да гледаме напред и да търсим възможност за развитие в новите условия на живот, в които се намираме – нови технологии. Нека заложим на едно по-различно и ново технологично и екологично ежедневие, което е съвсем постижимо през 2020 година.

– Прогнозата ти звучи много оптимистично. Дано се сбъдне!

– Ще се сбъдне за всички, които вярват в себе си и не се страхуват да стъпят здраво на земята. Не очаквайте чудеса, а условия. През 2020 г. условията са сурови, за да покълнат опитните и добре отгледани „семки” на хората с идеи. Годината на Уран изисква развитие и растеж. Това е оптимистично, наистина! Но не всичко ще се получава лесно и от първия път. Постоянството ще води към успех. Ето на това му се казва „устойчиво развитие”!

– На какво е добре да наблегне вестник „Борба” през 2020 година, за да продължи да бъде обичан и четен от своите почитатели?

– След годината на бурни промени, през която вестникът направи някои малки, но видими и оценени високо промени в облика си, сега за него идва година на стабилност. Ще успокоите темпото и ще се порадвате на любовта на своите читатели. Защото 2020-а за вас ще е лична година с вибрация 6, обвързана с Венера. Какво по-хубаво от това, питам аз? Отделете повече внимание на изкуството в града, помислете за нова редовна рубрика, свързана със светския и обществен живот. Велико Търново е град, потопен в история, изкуство и традиции. Време е да покажете всичко това, облечено в интересни слова и подготвено в редовна колонка.

– В заключение можем ли да обобщим, че 2020-а ще бъде благодатна и щастлива година?

– Такава ще е! Противно на стряскащите и зловещи прогнози, които се изсипаха върху главите ни, моята е позитивна. Защото звездите се редят на небето, но действията ни тежат тук, долу, на земята. И каквото направим, такова може да очакваме да ни се случи. През 2020-а направете първите стъпки към своята промяна в начина си на мислене. Изхвърлете старото и приемете новото. Направите ли го с любов, можете да очаквате отлични резултати. В навечерието на Коледните и Новогодишни празници ви го пожелавам от сърце!

loading...

Един коментар за “Астрологът на в. „Борба” Станислав Климентов: „Време е българите да проумеят, че всички пътуваме с една лодка и ако не гребем в една посока, попадаме във водовъртеж”

  • 23.12.2019 в 16:39
    Permalink

    БлагоДаря ,Ви ! Светли и весели празници !

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *