383 четения

Даниел Панов: „Финансово стабилни сме и няма да вдигаме данъците”

Община Велико Търново посрещна 2020 година с подобрен кредитен рейтинг и положителна перспектива

 

ОБЩИНА ВЕЛИКО ТЪРНОВО ПОСРЕЩНА 2020 ГОДИНА С ПОЛОЖИТЕЛНА ПЕРСПЕКТИВА, ОЦЕНЕНА ПРЕДВИД ПОДОБРЕНИЯ ДЪЛГОСРОЧЕН КРЕДИТЕН РЕЙТИНГ. Независимото проучване и оценка подчертават финансовата стабилност и доброто ниво на местните приходи, а тези фактори насърчават привличането на инвестициите, потвърдиха от местната администрация в началото на януари. Кредитният рейтинг на общината е BBВ, а перспективата е оценена като стабилна. Спрямо средните нива за страната и стойностите за останалите областни градове по редица разгледани показатели Велико Търново се позиционира много добре, се посочва в доклада на Българската агенция за кредитен рейтинг. В тенденция се превръща отчитането на положителни стойности по показатели, сред които оперативен резултат, инвестиционна дейност и нетен паричен поток. Собствените приходи се увеличават, е другият основен извод. Общината изпълнява множество проекти по европейски програми, като един от най-мащабните перспективни е този за интегриран градски транспорт на стойност над 11 млн. лв.

Оценката отразява повишената икономическа активност във Велико Търново и общината, ниската безработица, ръста на инвестициите и туризма, благоприятната демографска ситуация, доброто инвестиране на европейските средства.

СТАВКИТЕ НА МЕСТНИТЕ ДАНЪЦИ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО И НА ТАКСАТА ЗА БИТОВИ ОТПАДЪЦИ НЯМА ДА БЪДАТ УВЕЛИЧАВАНИ ПРЕЗ 2020 ГОДИНА. В това е категоричен кметът на старопрестолния град.

Даниел Панов, който допълва, че сме финансово стабилни и може да си го позволим, за разлика от други общини у нас. Отпада единствено отстъпката от 10% при плащане на таксата върху битови отпадъци в пълен размер до 30 април на съответната година.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!