2818 четения

Хиляди празнуваха Нова година в центъра на Велико Търново

 

Кметът Даниел Панов към великотърновци: „Бъдете здрави, добри и обичани, заедно градим авторитета на старата столица”

 

Хиляди великотърновци и гости на града празнуваха настъпването на Новата 2020 година в центъра на старопрестолния град. Атрактивна програма, съчетаваща музика, лазерни ефекти и пъстра заря, бе организирана от Община Велико Търново. За девета поредна година кметът на старата столица Даниел Панов посрещна Нова година на площад „Майка България“ заедно със своята съпруга Даниела и своите съграждани.

„Щастлив съм и се вълнувам, защото отново сме заедно с вас, скъпи великотърновци. 2019 година беше успешна за нас, защото сбъднахме мечтата на нашите предци – Велико Търново бе официално признат за историческа и духовна столица. Този успех чертае много нови пътища и дава много възможности пред любимия ни град”, обърна се към хората Даниел Панов. Той благодари на обществениците от инициативния комитет, взели присърце родолюбивата идея, както и на всички, които през годините са се посветили на каузата за историческата и духовна столица.

„Велико Търново продължава да се развива, раждаемостта е висока, населението се увеличава. Всичко това се дължи на факта, че сме заедно. Нека през 2020 година надградим добрата поставена основа и да работим с още по-силни темпове в името на любимия ни град и за доброто бъдеще пред децата. Нека продължаваме да градим авторитета на Велико Търново. Благодаря ви, че обичате старата столица“, каза още Даниел Панов. Той пожела на великотърновци да бъдат здрави, добри в мислите и делата си, да обичат и да бъдат обичани, да опазват традициите и обичаите, а 2020 година да бъде здрава, мирна и успешна.

Празничната програма започна с изпълненията на дует „Инилия“, а точно в полунощ ефектна заря обагри небето над старопрестолния град. Музикантите и солистите от Професионален фолклорен ансамбъл „Искра“ поведоха празничното хоро, продължило над 30 минути. Кулминация на новогодишното шоу бяха изпълненията на обичания изпълнител Владимир Ампов – Графа, както и ефектно лазерно шоу. Подготвена бе вкусна празнична почерпка с банички с късмети, вино, пиво и сладкарски изделия.

Един коментар за “Хиляди празнуваха Нова година в центъра на Велико Търново

  • 02.01.2020 в 1:02
    Permalink

    Просто фактите са че на площада пред общината имаше около 200 човека! Посрещането бе под очакванията на събралите се! Повечето бяха дошли да си вземат по една вафличка Боровец,пластмасова чашка с вино и половин баничка!

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *