Вестник Борба – областен всекидневник, Велико Търново

Вестник Борба – областен всекидневник

Заради основен ремонт на водосток до Велчево се пътува по обходни трасета

ТЕЧЕ ОСНОВЕН РЕМОНТ НА ВАЖЕН ПЪТЕН ВОДОСТОК КРАЙ СЕЛО ВЕЛЧЕВО, НАМИРАЩО СЕ НА ОКОЛО 15 КИЛОМЕТРА ОТ ВЕЛИКО ТЪРНОВО. Обектът е част от пътя, започващ от селото и достигащ до третокласното шосе Присово – Миндя. Реконструкцията започна в края на миналия месец и наложи затварянето на пътната отсечка. Над 60% от строителните дейности вече са изпълнени.

Два обходни маршрута осигуряват нормален достъп до Велчево. Едното трасе е през Дебелец – по пътя Дебелец – Плаково – Елена, а другата алтернатива е по същото шосе, но през Плаково и Килифарево.

Ремонтът стана повод във Фейсбук да бъдат разпространени фалшиви новини с политически привкус – в страница, маскирана като официална на Велико Търново, бяха пуснати гръмки публикации как Велчево е с откъснат достъп в навечерието на Коледните празници. Фалшивата новина породи недоволството на обществеността и в коментарите си хората пишат, че до селото се пътува нормално.

През изминалата година бе извършен основен ремонт на още две пътни съоръжения в района на селото – на моста над р. Елишин в посока Дебелец и на водосток към Къпиновския манастир.

С. НАЙДЕНОВ

Сн. Ростислав ГРЪНЧАРОВ

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *