Вестник Борба – областен всекидневник, Велико Търново

Вестник Борба – областен всекидневник

Тихомир Савов се пребори за кръста в ледените води на река Росица

31-годишният Тихомир Савов от Сухиндол се пребори за Богоявленския кръст за втори път. Той скочи в ледените води на река Росица край Сухиндол заедно с още няколко смели мъже и една дама – Таня Катева от Бяла черква. На моста в село Красно градище и тази година се събраха над сто жители и гости на винарската община, за да аплодират куражлиите. Смелчаците бяха посрещнати от кмета на община Сухиндол инж. Пламен Чернев. Той подари богоявленска релефна икона на Тихомир Савов, който беше поздравен и от кметския наместник на Красно градище Татяна Василева.

По традиция този, който пръв стигне до кръста, получава жив петел от председателя на читалище „Пробуда“ Йорданка Бакалова.

Празникът продължи с традиционното Дунавско хоро, на което се хвана и кметът на Сухиндол. Под звуците на народната ни музика танцуваха и учениците от СУ „Св. Климент Охридски“. Празника уважиха още председателят на местния парламент Борислав Вълев, секретарят на Общината Маринела Пазвантова, както и кметски наместници от населените места.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *