Андриан Аспарухов отправя първото у нас четиримесечно предизвикателство за отслабване по модела на Кристиан Гузман

Младият мъж, който се прочу с това, че за кратко време смъкна 70 кг, мотивира хората да постигнат мечтаната фигура

26-годишният Андриан Аспарухов от Първомайци стартира 120-дневно предизвикателство за отслабване след голямото похапване по празниците. Идеята му е вдъхновена от сходната инициатива на фитнес ютубъра Кристиан Гузман, който увлече стотици хиляди хора по света да започнат да се борят с наднорменото тегло. Нашенецът ще използва социалната мрежа Фейсбук, където ще води видеодневник на тренировките си и ще дава полезни съвети за хранително меню. Всеки, който желае да участва в предизвикателството, трябва да спазва няколко правила и на две седмици да публикува снимки с резултатите от постигнатата до момента промяна. Включването в инициативата е напълно безплатно, а този, който реализира най-шеметна метаморфоза, ще получи награда.

Андриан стана популярен преди четири години, след като без помощта на диетолози и фитнес инструктори стопи теглото си от 170 на 97 кг. Целият процес бил съпроводен с много болка, лишения и труд.

„Кардиотренировките са ми забранени от лекари, защото по рождение моята лява подколянна кост тибия е крива и единият ми крак е малко по-къс от другия. Шансът да остана инвалид е много голям, поради което ми забраниха да бягам и да скачам. Но аз продължавах. Малко след това започнах да страдам от болки в гърба, които се оказаха, че са от дискова херния. Беше ми невъзможно да седна, без да избухна в сълзи от болка. След двуседмичен престой в болницата на системи и инжекции докторите ми съобщиха, че няма да мога да спортувам повече. Аз не им повярвах. Не се предадох и продължих да следвам мечтите си. Ходех на фитнес пет пъти в седмицата. Понякога изглеждаше невъзможно и бях на косъм да се предам, но не го направих – резултатът си заслужаваше. Отървах се от килограмите“, разказва той.

По този начин заличил спомените от тийнейджърските си години, когато бил обект на присмех, подигравки и обиди. Грозният прякор Андриан дебелия останал в миналото и бил заменен от псевдонима – Андриан фит. Оттогава 26-годишният мъж започва да помага на други хора, които знаят какво е да живееш със свръхтегло. Той дори успя да пусне на пазара своя линия дрехи – Andrianno.

 

Сбъдването на мечтата му за добра фигура обаче не било достатъчно за него и решава да стартира десетилетието с мащабна инициатива, каквато до момента не е правена в България.

„Предизвикателството започва от 15 януари. Всичко, свързано с него, ще се публикува във Фейсбук групата „Фит тогедър“. Всеки, който желае да участва, трябва да започне да тренира или поне да отделя по 40 минути дневно за разходка. Освен това ще трябва да спазва диета или хранителен режим, изготвен му от който и да е специалист. Не бива да консумира т.нар. бързи храни и алкохол. Нужно е да пие по 3 л вода на ден, да следи резултатите по отслабването си и да мотивира останалите в групата чрез личния си пример“, сподели Андриан.

 

 

По думите му много важна ще е моралната подкрепа на всеки един от участниците в предизвикателството, тъй като през целия период трябва да се спазва стриктна дисциплина, и когато човек е заобиколен от хора, които като него избягват изкушенията, по-лесно може да се въздържи от примамливи храни.

„Ще показвам какви упражнения правя и правилния начин за изпълнението им. Ще отговарям на всички въпроси, които задават интересуващите се, и ще виждат в реално време как се случва промяната при мен. Искам да накарам хората да разберат, че отслабването не е само крайна цел за повишаване на самочувствието, а преди всичко начин за постигане на здраве“, допълни Андриан.

Галина ГЕОРГИЕВА

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *