Вестник Борба – областен всекидневник, Велико Търново

Вестник Борба – областен всекидневник

„Борба“ отново участва в избора на Футболист на годината

Димитър Илиев е победителят в 59-ата анкета „Футболист на годината“. За поредна година своя вот даде и областният всекидневник „Борба“.

Церемонията по награждаването се състоя в Централния военен клуб в София. Капитанът на „Локомотив“ (Пловдив) наследи наградата от Кирил Десподов, който спечели предишната анкета. Втори остана Антон Недялков „Лудогорец“, на трета позиция се нареди Васил Божиков. Нашият избор за N 1 сред футболистите бе за халфа на „Ботев“ (Пловдив) Тодор Неделев пред Антон Недялков и Ивелин Попов. Причината да предпочетем Неделев е фактът, че той е сред малкото творци на терена в нашия футбол, барометър е за представянето на тима си, записа и мачове за националния отбор на България.

Изборът на „Борба“ по постове напълно съвпадна с крайния резултат в анкетата за 2019 година. Най-добър вратар е Пламен Илиев „Лудогорец“. Защитник е Антон Недялков, Тодор Неделев триумфира сред халфовете, а Димитър Илиев – сред нападателите. Най-добър прогресиращ футболист и за нас е Станислав Иванов „Левски“. Чужденец номер едно е Клаудиу Кешеру „Лудогорец“. Отново бе отличена и N 1 на България в дамския футбол. За пореден път Евдокия Попадинова, за която гласува и „Борба“, грабна статуетката.

Треньор N 1 на България е Стойчо Младенов. Негови подгласници станаха Петър Хубчев и Станислав Генчев. Тук ние предпочетохме Петър Хубчев заради резултатите му с националния отбор и столичния „Левски“, а на Стойчо Младенов, който работи в „Кайсар“ (Казахстан), отредихме втора позиция.

За четвърта поредна година беше връчена и специална награда „Лъвско сърце – Трифон Иванов“. Този път тя премина в ръцете на вратаря на „Лудогорец“ Владислав Стоянов, върнал се на терена след много тежка травма и поредица от операции.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *