Д-р Миглена Миланова е новият шеф на Спешна помощ в Г. Оряховица

Д-р Миглена Миланова пое управлението на филиала за спешна помощ в Горна Оряховица. Назначаването й за шеф на звеното стана от 1 януари, след като предшественичката й д-р Виолета Пашова се пенсионира. Новата началничка работи в структурата от близо четири години и има две специалности – неврология и вътрешни болести. Тя има опит и зад граница, тъй като е практикувала шест години в африканската страна Судан.

„Предстои да проведем събрание на екипа и да начертаем нова стратегия за работа. Ще направим промени и ще приложим въведения за подобряване на медицинската услуга. Ще направим всичко възможно да привлечем млади кадри в колектива”, сподели д-р Миланова.

„В центъра има всички необходими медицински уреди за спешна помощ. Разполагаме с три кардиографа, дефибрилатори и т.н., а от Отделението по реанимация на МБАЛ „Св. Иван Рилски“ ни подариха пулсометър след случая с мъжа, който изпадна два пъти в клинична смърт, но бе спасен“, допълни новата началничка.

Спешният център в Горна Оряховица е вторият по големина в областта и обслужва пет общини. Средно годишно прегледите в амбулаторията са около 12 000.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *