202 четения

В „Етър ВТ“ привлякоха бивш халф на ФК „Царско село“, първата контрола ще е със „Струмска слава“

Марин Стефанов влиза в треньорския щаб, Байдаков и Цонев получават шанс в първия отбор

 

С 23-ма футболисти започна подготовка за пролетния полусезон отборът на „Етър ВТ“ вчера. Първото занимание е на новия изкуствен терен „Трифон Иванов“, като отборът бе разделен на групи. Докато едните бягаха за време, другите минаваха медицински прегледи.

На този етап ново попълнение е само халфът Божидар Кацаров, който се очаква днес да подпише договор. Полузащитникът идва от ФК „Царско село“, където игра в последните три сезона. Роден е през 1993 година в Стара Загора.

Подготовка с отбора започнаха Димитър Байдаков и Димитър Цонев от дублиращия отбор, като и двамата ще бъдат с отбора на лагерите в Сандански и Турция. В тима отново са и юношите Кольо Станев, Борислав Марков и Стелиян Добрев. Ново име в треньорския щаб е Марин Стефанов, който ще продължи да води и дублиращия тим. Той ще бъде връзката между школата и първия отбор, като идеята е да се уеднаквява работата. Ще има и други треньори от школата от по-горните възрасти.

Вчера клубът разтрогна по взаимно съгласие с нападателя Крис Гади.

„Божидар Кацаров ще подпише договор за година и половина с нас. Димитър Байдаков и Димитър Цонев от дублиращия отбор получават своя шанс, както и юношите Кольо Станев, Борислав Марков и Стелиян Добрев. Това ще бъде политиката на клуба – да се дава възможност на собствени млади футболисти за първия отбор. Ще бъдат активни участници в процеса, не ги взимаме за някаква самореклама. Работим по селекцията, наистина трафикът в едната посока е по-голям от другата, надявам се да осъществим и входящи трансфери. Мога да кажа само, че ако в отбора привличаме чужденци, те трябва да са с една класа от българските играчи“, коментира старши треньорът Петко Петков. По неговите думи Румен Руменов вече е футболист на „Арда“, като за него „Етър ВТ“ ще получи трансферна сума.

В сряда отборът заминава за Сандански за първата част от подготовката. Там ще бъде до средата на месеца, като на 15 януари ще направи и първата контрола срещу „Струмска слава“. От 17-и този месец „виолетовите“ заминават на лагер в Турция.

„Всички заплати са изплатени, има забавяне на няколко премии, но няма играч, който да разтрогне с „Етър“ за това, че не си е получил възнагражденията. Не съм човек с магическа пръчка, но се надявам нещата да стават все по-добре. Организацията за подготовката е добра, надявам се лагерите да минат според нашите планове“, каза още Петко Петков.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!