225 четения

Здравко Баблаков с нов национален рекорд за юноши старша възраст

Здравко Баблаков постави поредния си национален рекорд на 100 метра бруст. След като на Държавното първенство по плуване за юноши и девойки старша възраст в Пловдив, великотърновецът подобри собствения си национален рекорд в дисциплината, на шампионата за мъже и жени отново подобри най-доброто си време. С новия резултат Здравко Баблаков се нареди на 7-о място сред десетината най-добри плувци на България, съобщи доц. д-р Цветанка Дилова – Нейкова, председател и треньор в СК „Боляри 2009“.

Другият състезател, който участва на държавното първенство за мъже и жени, Самуил Николов се класира на 9-о място на полуфинала при мъжете на 200 м гръб. Той доказа, че е най-добрият гърбист сред родените през 2004 година, и приключи годината, подобрявайки личните си постижения в гръбните дисциплини – 50 м, 100 м и 200 м гръб.

През 2019 година състезателите на СК „Боляри 2009“ спечелиха общо 144 медала от ДП, международни състезания, включени в календара на БФПС, и вътрешни турнири. От тях 63 златни, 47 сребърни и 34 бронзови медала.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!