990 четения

8185 лв. събра базарът за бездомни животни във Велико Търново

Рекордната сума от 8185 лв. бе събрана през декември в благотворителния щанд на местното сдружение „Приятели на животните ВТ” на Коледния базар в старата столица. Това отчете организацията през първата седмица на новото десетилетие. Тазгодишният резултат е с близо 1500 лв. повече от предходната, 2018 година.

Над 30 доброволци дежуриха в къщичката, за да работи без прекъсване и да привлече възможно най-много благодетели. Природозащитниците продаваха сувенири, коледни украси, картички, календари и други артикули.

Част от парите ще се предоставят за безплатна кастрация на женски котки в града и всеки, който желае, може да се възползва от услугата, като се свърже със сдружението.

„Със средствата ще се закупят около 75 талона за кастрация. 2500 лева ще отидат за нуждите на общинския приют край Шемшево. Те ще покрият част от разходите за лечение и ваксинация на животните. Ще успеем да осъществим и идеята си от миналата година за изграждане на заграждения за разходка на четириногите в приюта“, обясни Радостина Георгиева, представител на „Приятели на животните ВТ”.

Сума ще бъде заделена и за проект на учениците от СУ „Вела Благоева” за работа с местния приют и за този в Разград, откъдето всяка година изпращат календари със снимки на животни за благотворителния базар.

През 2020 година „Приятели на животните ВТ“ продължават с две от редовните си кампании за набиране на средства за бездомните животни в региона – приемане на жълти стотинки и продаване на мартеници.

Галина ГЕОРГИЕВА

Един коментар за “8185 лв. събра базарът за бездомни животни във Велико Търново

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!