964 четения

Бивш министър съветва Весела Лечева, а професор – Валентин Ламбев

Депутатите от ГЕРБ не разчитат на съветници в Народното събрание

 

ЗНАКОВИ ЛИЧНОСТИ СА ОФИЦИАЛНО ПОСОЧЕНИ КАТО СЪВЕТНИЦИ НА ОСМИНАТА ДЕПУТАТИ В 44-ТОТО НАРОДНО СЪБРАНИЕ ОТ ВЕЛИКОТЪРНОВСКИЯ РЕГИОН. Единствено народният представител от ГЕРБ Клавдия Ганчева официално няма съветник, показа наша справка. Според правилата съветниците автоматично получават и пропуски за парламента, а при добра воля депутатите могат да им осигурят и възнаграждение, тъй като имат специален бюджет за това.

Бившият социален министър Емилия Масларова е единият от съветниците на народния представител от „БСП за България“ Весела Лечева, която бе и кандидат за кмет на старата столица. В официалния парламентарен регистър ексминистърката от кабинета „Станишев“ е посочена като съветник по младежката заетост и други социалнополитически проблеми. Лечева има още двама съветници – Пламен Георгиев по въпросите на децата, младежта и спорта и Галина Станчева по законодателство и информационно обслужване.

Колегата й в парламента Явор Божанков разчита само на двама експерти. Любопитен детайл е, че за негов съветник официално е посочен Сотир Ушев. Мъжът до Лечева е с компетенция по социалната тематика. Другият сътрудник на Божанков е Владимир Димитров по въпросите на околната среда и водите.

Професор Венка Кутева, която бе и кандидат за ректор на ВТУ, е един от експертите на третия депутат от групата – Валентин Ламбев. В регистъра като негов съветник фигурира и Йордан Моллов, който е бюджетен специалист.

ТРИМА СЪВЕТНИЦИ ИМА ДОЦ. МИЛЕН МИХОВ. ЕДИН ОТ ТЯХ Е ПЕТЪР ПЕТРОВ, КОЙТО МУ РАЗЯСНЯВА МЛАДЕЖКИТЕ И СТУДЕНТСКИТЕ ВЪПРОСИ. Свилен Тутеков го консултира по религиозните въпроси, а Венцислав Везиров – по българо-немските културни отношения.

Един-единствен съветник има местният депутат от ДПС полк. Симеон Симеонов. Един от най-непознатите народни избраници от нашия регион, когото малцина са виждали във Великотърновско, разчита на Илия Ценев по отбранителните теми. Само по двама съветници имат депутатите от ГЕРБ Станислав Стоянов и съименичката му Станислава Стоянова. Стоянов, който влезе на мястото на Цветан Цветанов, разчита само на Георги Темелков и Георги Кръстев. Стоянова ползва експертното мнение на Иво Маев и Венцислав Георгиев.

Стилян НАЙДЕНОВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!