Седмична прогноза за времето

през периода 10 януари 2020 г. – 16 януари 2020 г.

В петък ще преобладава време с незначителна облачност до ясно. Ще духа слаб вятър от запад. Минималните температури ще бъдат между минус 4° и минус 1°. Максималните температури ще бъдат между 8° и 11°.

В събота преди обяд облачността ще се увеличава. След обяд ще има значителна облачност и на отделни места е възможно да превали слаб дъжд. Преди обяд ще духа слаб вятър от запад, след обяд вятърът ще се усили и ще нахлува по-хладен въздух. Минималните температури ще бъдат между минус 1° и 2°. Максималните температури ще бъдат между 8° и 11°, след обяд се очаква захлаждане.

В неделя ще има значителна облачност с временни разкъсвания. Ще духа слаб до умерен вятър от запад. Минималните температури ще бъдат между минус 1° и 2°. Ще бъде хладно с максимални температури между 2° и 5°.

В понеделник и вторник ще преобладава време с незначителна до променлива облачност. Ще духа слаб вятър, без определена посока, на моменти ще бъде тихо.Очаква се ново затопляне. Минималните температури ще бъдат между и 3°. Максималните температури ще бъдат между 7° и 10°.

В сряда, в часовете преди обяд, около р. Дунав ще има намалена видимост и значителна ниска облачност. Над останалите места ще преобладава време с незначителна до променлива облачност. След обяд навсякъде ще преобладава време с променлива до значителна облачност. Ще духа слаб вятър, без определена посока, на моменти ще бъде тихо. Минималните температури ще бъдат между и 3°. Максималните температури ще бъдат между 7° и 10°, в местата с по-трайна мъгла – между 4° и 7°.

В четвъртък около р. Дунав ще има намалена видимост и значителна ниска облачност. Над останалите места ще преобладава време с незначителна до променлива облачност. Ще духа слаб вятър, без определена посока, на моменти ще бъде тихо. Минималните температури ще бъдат между и 3°. Максималните температури ще бъдат между 7° и 10°, в местата с по-трайна мъгла – между 3° и 6°.

Над западните и централни части на Стара планина в петък ще има незначителна облачност. Ще духа умерен до силен вятър от север-северозапад. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 9°.

В събота преди обяд облачността ще се увеличи до значителна. След обяд ще има значителна облачност и на отделни места е възможно да превали слаб дъжд и мокър сняг. Ще духа умерен до силен вятър от северозапад. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 9°.

В неделя ще има значителна облачност. Ще духа умерен до силен вятър от север-североизток. Под влияние на хладна въздушна маса температурата бързо ще се понижи и максималната на 1200 м ще бъде около минус 3°.

В понеделник и вторник ще преобладава време с незначителна до променлива облачност. Ще духа умерен до силен вятър от източната четвърт. Температурата отново ще се повиши и максималната на 1200 м ще бъде между 5° и 6°.

В сряда ще преобладава време с променлива до значителна облачност и на отделни места е възможно да превали слаб дъжд. Ще духа умерен до силен вятър от югоизток. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 7°.

В четвъртък ще има променлива облачност. Ще духа умерен до силен вятър от изток. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 7°.

Максималните температури на 2000 м. през целия период ще бъдат с около 5° по- ниски от температурите на 1200 м.

Дежурен синоптик: Николай Ятански

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *