9422 четения

Индийски ресторант ще отвори врати в старата столица

За първи път в старата столица ще се предлага автентична индийска кухня. През февруари до хипермаркет „Кауфланд” врати ще отвори индийски ресторант, в който ще се предлагат традиционни за далечната страна гозби – пикантни закуски, кебап, говеждо печено, пушено свинско и т.н. Менюто ще е богато на вкусове и подправки.

Шеф-готвачът е индиец, който е и собственик на ресторанта, но в момента се намира в родината си. С последните детайли по заведението той е ангажирал своя приятел англичанина Джон Барън.

„В момента сме в процес на наемане на персонал. Остава ни да сключим трудови договори със сервитьорка, барманка и хигиенистка. Предполагаме, че втората половина на февруари ще започнем да приемаме клиенти“, заяви Барън.

По думите му вече има голям интерес към мястото, тъй като е всеизвестно, че индийската кухня е царицата на Изтока, а произвежданите в нея подправки се изнасят до хиляди страни. Нейната запазена марка са къри, кардамон, кимион, асафетида, кориандър и шафран, с които ще се готви и в първия индийски ресторант в града.

Галина ГЕОРГИЕВА

3 коментара за “Индийски ресторант ще отвори врати в старата столица

 • 10.01.2020 в 10:04
  Permalink

  ще осмърдят целия квартал, това три години след като затвори няма отмирисване после

  Отговор
  • 10.01.2020 в 13:25
   Permalink

   Ей не са отворили хората и вече Ганьо, бърза да оплюе… Бива ли да сте такива некадърници. Как пък всичко , все ви пречи…. Да го оставим сив и пуст тоя град. Нищо да не отваря….

   Отговор
 • 11.01.2020 в 20:06
  Permalink

  Хиляди страни?!! Може ли по-грамотно?

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!