„Пътни строежи ВТ“ пребори фирма на Васил Божков, поема ремонти за 12 млн. лв. в Търновската община

От кметството възлагат ремонти на тротоари, дупки и свлачища в района до 2023 г.

 

НАЙ-ГОЛЯМАТА МЕСТНА ПЪТНОСТРОИТЕЛНА КОМПАНИЯ „ПЪТНИ СТРОЕЖИ ВТ“ УСПЯ ДА СЕ ПРЕБОРИ В УСЛОВИЯ НА СОЛИДНА КОНКУРЕНЦИЯ за една от най-големите обществени поръчки на Община Велико Търново. Дружеството, което в момента завършва обхода на Габрово до бъдещия тунел под Шипка, ще оперира с бюджет до 12 млн. с ДДС общински средства до 2023 година. От кметството умишлено са избрали процедура за четиригодишен период, за да могат директно да възлагат дейности в случай на нужда, без да правят нови тромави поръчки, обвързани със срокове. Крупната сума е планирана в местната хазна за различни видове ремонти на улици и тротоари, аварийни дейности при свлачища, реконструкция и ново строителство на територията на областния център и в населените места. Тук е и една от най-коментираните дейности – поддръжка на уличната инфраструктура и запълването на дупките, които вече са характерни само за новата част.

ТРИ ФИРМИ ДОСТИГНАХА ДО КРАЙНАТА ФАЗА В ПРОЦЕДУРАТА. ДВЕ ОТ ТЯХ СА ДИСКВАЛИФИЦИРАНИ заради несъответствие на документацията и пропуски при изготвянето й, както и заради несъобразяване с условията. Една от тях е мощната и небезизвестна „ПСТ – ГРУП“, показа наша справка, която е популярна и като фирма на Васил Божков. Сред кандидатите е била и „Пътища и мостове“ – Варна. Тази фирма също е отстранена заради непълни документи, установи още „Борба“.

„Пътни строежи ВТ“ е в топ 5 на най-оборотните във Великотърновска област и е един от най-големите работодатели. Почти няма крупен ремонт от Централна Северна България, който да не е правен от нея. Фирмата притежава и основната местна асфалтова база, която купи от Община Велико Търново преди години. Неотдавна тя изцяло обнови по европроект и пътищата, тротоарите и подходите в основната за града Западна индустриална зона.

Стилян НАЙДЕНОВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *