Ето защо домът ви изглежда разхвърлян, въпреки че го подреждате

Ако създавате впечатление у познатите си, че сте разхвърлян човек, но смятате, че е несправедливо, помислете дали причината не е тази:

1. Ползвате разтегателен диван

Няма основателна причина да си купите разтегателен диван вместо нормална спалня. Отварянето и прибирането на леглото ежедневно е трудоемко, което на всичкото отгоре краде от съня ви. Затова, ако имате възможност, вземете си спалня с хубав и удобен матрак – качеството на съня е в основата на пълноценната почивка и доброто здраве.

2. Колекционирате найлонови торби

Случва се да не изхвърляме някои найлонови пликове, защото си казваме, че може да ни потрябват. Нищо чудно обаче един ден килерът ви да се превърне в истински музей на пликове и пликчета. Затова по-добре ги дръжте в кутия – така хем ще бъдат на едно място, хем няма да се изкушавате да трупате повече, отколкото побира кутията.

3. Трупате кутии

Складирането на разни неща в кутии е наистина удобно. Въпреки това прекаленото количество кутии може да създаде усещане за хаос, дискомфорт и липса на пространство. Затова прибирайте дрехите си в гардероба, а в кутиите сложете онези неща, които не ползвате ежедневно. Добра идея е да ги надпишете.

4. Закачалката ви е претрупана с дрехи

Ако закачалката ви е претрупана, това създаване усещането, че в цялата ви къща цари хаос. Гостите преминават първо през антрето и виждат именно закачалката. Или си напомняйте да прибирате дрехите, които са вече извън сезона, или си купете по-малка закачалка, за да я разчиствате принудително.

5. Нямате определено място за обувките си

Обувките често са пренебрегвани като нуждаещи се от собствено пространство за пребиваване. Поради тази причина се въргалят някъде по пода някъде из антрета, гардероби, стаи. Неприятна гледка, каквото и да си говорим. Затова сдобийте се със специален шкаф за обувки, където да ги прибирате.

Източник: obekti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *