Горнооряховският „Локомотив“ трети по успехи в родния хандбал, великотърновският „Етър 64“ – четвърти

Два клуба от региона са в челото на класацията на Българската федерация по хандбал за 2019 г. За втора поредна година горнооряховският „Локомотив“ е в тройката на най-успешните хандбални клубове в страната. Въз основа на постигнатите резултати през спортно-състезателната 2018/2019 година БФХ утвърди класиране на петдесет клуба, отчели своето представяне. Подреждането е на база постигнати резултати на формациите от всички възрасти в държавните първенства и Купата на България. Според приетите вече критерии клубовете са разпределени в четири категории в зависимост от начислените им точки. С 19 720 точки „Локомотив” се нарежда на трето място след „Бъки“ (Габрово) с 23 226 т. и „Добруджа“ (Добрич) с 20 062 т. Четвърти е ХК „Етър – 64“ (В. Търново) с 18 180 точки, следван от „Спартак“ (Варна).

Във втора категория от нашия регион попадат ХК „Раховец – 2008“ (Г. Оряховица) с 8759 точки, отреждащи му 16-а позиция в подреждането, и „Нове – 99“ (Свищов), който е 22-ри с 5914 точки. „Левски 1920“ (Стражица) е сред клубовете в трета категория, а ХК „Павликени“ е сред тези в четвърта, където е и „Владислав“ (Джулюница). Тези клубове имат възможност да получават средства за финансово подпомагане от Министерството на младежта и спорта.

Вчера се поднови първенството на „А” РХГ. Горнооряховчани приеха „Чардафон” (Габрово) в спортна зала „Никола Петров”.

От петък до неделя пък в спортна зала „Орловец“ в Габрово се проведоха финалите от турнира за Купата на България за девойки до 19 години. В група „А“ за битката за трофея стартираха отборите на ХК „Етър – 64“ (Велико Търново), ХК „Сливница “ (Сливница), ХК „Нове – 99” (Свищов) и ХК „Панагюрище“ (Панагюрище), а в група „Б“ бяха ХК „Хасково“ (Хасково), СКХ „Шумен ’98” (Шумен) и домакините от ХК „Бъки“ (Габрово).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *