Водещи новиниОбщество

Гръмката акция в КАТ може да се окаже много шум за нищо заради пропуски в наредба?

Началникът на „Регистрации” Пламен Демирев е на работа, дисциплинарната проверка върви срещу неизвестен

 

ШУМНАТА АКЦИЯ НА „ВЪТРЕШНА СИГУРНОСТ” В ТЪРНОВСКИЯ КАТ, придружена с арести, може да се окаже много шум за нищо заради пропуски в Наредбата за регистрации на МВР, научи „Борба”. Задържаният с полицейска мярка началник на отдел „Регистрации” в КАТ Пламен Демирев е на работа, никой не е искал неговото отстраняване, а образуваното дисциплинарно производство по случая на ОД на МВР е срещу неизвестен извършител. По време на операцията са били задържани и шофьори на камиони двойници, които са в чужбина, но се е искала тяхната регистрация в КАТ, но те също са освободени след разпит в полицията. До момента повдигнати обвинения няма.

Една от причините операцията да се окаже ялова били пропуски в Наредбата за регистрация на возила от чужбина на МВР, според която не се проверявали номера на рама и двигателя. Тепърва обаче въпросният законов норматив е щял да бъде тълкуван от извършилите операцията от „Вътрешна сигурност” на МВР, за която във В. Търново дойде лично началникът Стефан Банков, който участва в първия брифинг за годината на 3 януари. Предната вечер полицаи и агенти на „Вътрешна сигурност” нахлуха в КАТ по сигнал за далавера между транспортна фирма от старата столица и служители на МВР.

В КРАЙНА СМЕТКА САМО ВЪПРОСНАТА ФИРМА МОЖЕ ДА СЕ СДОБИЕ С ОБВИНЕНИЕ ЗА ДОКУМЕНТНО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ заради замяната на нови камиони от Белгия с техни двойници, но стари трошки. Дали обаче служители на КАТ са сгазили лука и са получавали пари за услугата, най-вероятно ще си остане недоказуемо. Транспортната фирма, която дава хляб на доста хора от региона, си е спестила от схемата около 2 млн. лв. транспортни разходи за 15 камиона, купени в Белгия, но така и не стигнали до В. Търново, за да бъдат регистрирани. Дружеството е можело обаче да направи това в който и да е пункт на Европейския съюз за малко пари, но без далавера. Тогава сигналът до „Вътрешна сигурност” щеше да си остане само на хартия.

Нели СУКОВА

One thought on “Гръмката акция в КАТ може да се окаже много шум за нищо заради пропуски в наредба?

  • За да си шеф в търновската полиция трябва да си корумпиран основно изискване си е.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *