4434 четения

Кучета нападнаха създателя на ТarnovoRuns

Глутница от 12 безпризорни кучета са нападнали създателя на най-голямата доброволческа организация за здравословен живот в старата столица TarnovoRuns Калин Василев. Младият мъж само преди седмица бе поощрен с благодарствено писмо от Симеон II за активността му по ремонта на болница „Царица Йоана“.

Инцидентът се случил в петък в района на автобусната спирка „Трапезица“ по пътя за Арбанаси. За щастие, Калин се отървал без сериозни наранявания, тъй като на помощ му се притекъл мъж, който живее в близост.

Калин се намирал в района във връзка с поредната инициатива, която организирал за почистване на местността. Движил се с колело, но когато наближил четириногите, слязъл от него, за да не ги провокира. Въпреки това кучетата проявили агресия и скочили върху него.

“Нито съм викал, нито съм махал. Те се спуснаха към мен. Отпред застанаха 5 – 6 и отзад още толкова кучета. Едва тогава започнах да крещя и да се отбранявам. Направо не знаеш какво да правиш, нищо не помага“, споделя Калин.

На виковете му се е отзовал непознат, който успял да изгони псетата с голям кол. Спасителят споделил, че жителите на квартала са заложници на въпросната глутница от 2 години.

Галина ГЕОРГИЕВА

Един коментар за “Кучета нападнаха създателя на ТarnovoRuns

  • 14.01.2020 в 5:36
    Permalink

    Жалко че никой от общината не се заеме с проблема. Бездомните кучета са навсякъде в града. По парковете е пълно с тях, където играят децата ни. Докога ще се толерира това. И защо не се предприема нищо.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *