Община Павликени ще харчи 18,9 млн. лв., няма да вдига данъци и такси през годината

ОБЩИНА ПАВЛИКЕНИ ТАЗИ ГОДИНА ПЛАНИРА ДА ИЗХАРЧИ 18 977 243 ЛВ. И Е ПОРЕДНАТА, КОЯТО ОБЯВИ, ЧЕ НЯМА ДА УВЕЛИЧАВА МЕСТНИТЕ ДАНЪЦИ И ТАКСИ. Парите отиват за издръжката на всички общински дейности, поддръжка на четвъртокласната мрежа, зимно почистване, програми и инвестиции.

Съпоставката с миналогодишния бюджет показва, че държавните субсидии за общината са увеличени с 1 392 543 лв., или с 10,47%. Този ръст е обвързан преди всичко с обезпечаване на промяната в размера на минималната работна заплата от 560 на 610 лв. и увеличените разходни стандарти във функция „Образование”. „Проектът за бюджет е балансиран при осъществен анализ на приходите за 2020 г. и разчет на разходите съгласно приоритетите, заложени в Програмата за управление и Общинския план за развитие на Община Павликени“, каза по време на общественото обсъждане кметът на община Павликени инж. Емануил Манолов. „Имаме растеж, който е в полза на всички павликенчани. Целта ни е този растеж да доведе до благополучие и сигурност за жителите на нашата община“, каза градоначалникът.

В ИНВЕСТИЦИОННАТА ПРОГРАМА ЗА 2020 Г. СА ВКЛЮЧЕНИ ВСИЧКИ ОБЕКТИ, КОИТО ИМАТ ПРИОРИТЕТНО ЗНАЧЕНИЕ ЗА НАСЕЛЕНИТЕ МЕСТА НА ОБЩИНАТА. Очакваните разходи за обекти, изпълнявани със средства от европейски програми, са 8 027 726 лв.

Стилян НАЙДЕНОВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *