210 четения

Гимназията по туризъм получи сертификат за STEM училище

СЕРТИФИКАТ ЗА STEM УЧИЛИЩЕ ПОЛУЧИ ПРОФЕСИОНАЛНАТА ГИМНАЗИЯ ПО ТУРИЗЪМ „Д-Р ВАСИЛ БЕРОН“ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО. Признанието е резултат от участието на ученици от училището в Националното състезание за природни науки, технологии, инженерни науки и математика „Търси се кой е СУПЕР SТЕМ в твоето училище“. „Абревиатурата STEM идва от английските думи за наука, технологии, инженерни специалности и математика (Science-Technology-Engineering-Mathematics). А конкурсът има за цел да бъдат поощрени талантливи ученици и учители, които са инициативни и любопитни да създават идеи, да творят и да експериментират в областта на науките STEM“, обяснява инж. Славка Проданова, която е подготвила учениците за участие в състезанието.

С проекта си „Естествени репеленти“ на учебната компания Boyar Dreams е участвала Гимназията по туризъм в националния конкурс. Учениците са представили идеите си за намаляването замърсяването на почвата в градски условия от използваните препарати против кърлежи и комари чрез засаждане на растения, които са естествени репеленти.

Християна Вангелова от Х клас, специалност „Организация на туризма и свободното време”, Красимира Георгиева и Диамира Кирилова, които са ученици в XI клас, специалност „Туристическа анимация“, са представили търновското училище в националното състезание. Момичетата са ползвали знанията си по биология и здравно образование, химия и опазване на околната среда, математика и икономика, за да подготвят проекта и да го защитят.

2 коментара за “Гимназията по туризъм получи сертификат за STEM училище

 • 14.01.2020 в 12:16
  Permalink

  Сега остава ученици от Радио техникума да спечелят състезание по готвене, туризъм, екология и история и всичко ще си дойде на мястото.

  Отговор
 • 14.01.2020 в 17:05
  Permalink

  Щом в Приридо-математическата не им се занимава с подобни неща, защо да не вземат децата, важното е, че са предприемчиви. Учителите им. Браво.

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *