406 четения

От 2,5 млн. лв., нужни за отсечката Ресен – Паскалевец, са закърпени само най-едрите дупки за 200 хил. лв.

Отсечката е най-пряката връзка между шест общини в района

 

ДВЕ ГОДИНИ СЛЕД ОРГАНИЗИРАНЕТО НА ТЪРЖЕСТВО ВМЕСТО ПРОТЕСТ ЗАРАДИ ТРАГИЧНОТО СЪСТОЯНИЕ НА ОТСЕЧКАТА РЕСЕН – ПАСКАЛЕВЕЦ ПЪТЯТ Е… ИЗКЪРПЕН. 200 хил. лв. са вложени от Община Велико Търново за запълването на дупките, но така нужният цялостен ремонт остава мираж. Отсечката е част от четвъртокласната мрежа на старопрестолната община и се използва от хиляди пътуващи като най-пряка връзка от шест общини. Критиките са към великотърновското кметство, като на обратния полюс е павликенското, откъдето са осигурили нов асфалт за техния участък, тъй като пътят е граничен.

Ресен – Паскалевец е в окаяно състояние от близо 25 години и същевременно е без алтернатива. Отсечката е част от четвъртокласната пътна мрежа, която се обслужва от Община Велико Търново, тъй като село Ресен е в нейния състав. Дължината й е близо 6 км, които обаче се изминават, все едно са 60. Пътуващите недоволстват, тъй като според тях парите за изкърпване са дадени нахалост, тъй като и за неспециалистите е ясно, че не може да ремонтираш нещо, което просто не може да се поправи.

През 2019 г. Община Велико Търново кандидатства с проект за 400 000 лева пред Междуведомствената комисия за бедствия и аварии за отпускане на средства за поправка. Осигурени са обаче едва половината. Поне още толкова са нужни за оформянето на банкети и канавки, каквито няма. За пълен ремонт на отсечката обаче трябват 2,5 млн. лв., които, ако държавата не осигури, ще са непосилни за общинския бюджет на Велико Търново.

С. МАРИНОВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *