Икономика

Само една фирма подаде оферта за надлеза на ул. „Магистрална“, за който се говори от години

САМО ЕДНА ФИРМА Е ПОДАЛА ОФЕРТА ЗА ИЗГРАЖДАНЕТО НА НАДЛЕЗА НАД УЛИЦА „МАГИСТРАЛНА” ВЪВ В. ТЪРНОВО. Оферти се приемаха до края на 2019 Г., а от кметството обявиха предвидената от закона обществена поръчка с критерии, които да гарантират качеството с оглед спецификата на обекта. В крайна сметка в регламентирания срок е прието предложението на един кандидат. Това е ДЗЗД „Планекс“, с която всеки момент ще бъде подписан и договор за строителство. За направата на подобен надлез се говори от години, но конкретни действия се предприеха едва сега, след като кметството спечели проект по Оперативна програма „Региони в растеж“.

1,2 млн. лв. с ДДС е цената на съоръжението над улица „Магистрална“.

Улицата, която е в чертите на града, поема както местния трафик, така и националния, тъй като е част от първокласния път София – Варна. Фактически надлезът за пешеходци ще продължава централната алея на парк „Никола Габровски“ и ще излиза до стъпалата към кварталите „Зона В“ и „Бузлуджа“, в близост до шоурума на „Мартинели“ и „Макдоналдс“. Част от земята за изграждането на надлеза е дарена от собствениците на „Търговски парк Велико Търново“.

СЪОРЪЖЕНИЕТО ТРЯБВА ДА БЪДЕ НАПРАВЕНО ДО ЛЯТОТО, А СПОРЕД СПЕЦИФИКАЦИЯТА НАДЛЕЗЪТ ЩЕ Е ДЪЛЪГ МАЛКО НАД 50 МЕТРА И ШИРОК 5,20 М. Предвижда се да бъде покрит с лека конструкция, за да бъдат защитени пешеходците от дъжд, сняг и други неблагоприятни атмосферни условия. Съоръжението ще е с вътрешно осветление. За удобство на инвалиди и майки с колички е проектиран и асансьор. Средната опора на конструкцията стъпва на малкия зелен остров непосредствено до ул. „Магистрална“, а асансьорната и стълбищната клетка отдясно по посока Варна – на по-големия зелен остров.

С. МАРИНОВ

11 thoughts on “Само една фирма подаде оферта за надлеза на ул. „Магистрална“, за който се говори от години

 • Да се работи нощем.Често се вижда в чужбина,че подобни обекти чието изграждане нощем не нарушава спокойствието на живущи се изграждат точно така,а и заради трафика на автомобили за тях ще е по удачно!

  Отговор
  • И Вие ли ще плащате надниците за нощен труд ??

   Отговор
  • това нещо ако се изпълни така към страната на Зоната да се слиза и качват оттам хората така и ще си остане като паметник. Идеята е да излиза зад Макдоналдс и на нивото разбира се на паркинга му. Кой ще е тоя лудия да върви толкова надолу като слезе от стълбите на Зоната. Не е добър проекта, не знам кой има толкова талант така да разваля замисъла на тоя надлез.

   Отговор
 • Твърде безполезно ми изглежда това съоръжение, ще се усвои някой лев, никой няма да го ползва, нито ще се поддържа и ще стане обект на вандализъм. Ако свързваше паркинга пред Техномаркет може би щеше да има някакъв смисъл, а така само клиентите на Макдоналс ще обслужва.

  Отговор
 • Потока от пешеходци е основно по пешеходната пътека срещу паркинга на Практикер. Когато се проектира съоръжение в полза на гражданите, не се ли съобразява това?

  Отговор
 • Kakvo e tova grozno neshto ! Izobshto ne podhozhda na okolnostta, izglezhda dosta napudreno ! I tezi asansiori na magistrala, a kameri ? Maykite i invalidite samo na nego li shte razchitat ? Ako e taka…..pak edni usvoeni pari za nishto !

  Отговор
 • по добре да не го почват, достатъчно грозни постройки има вече в Търново.

  Отговор
 • Може ли поне тоя „надлез“ да е без стълби?

  Отговор
 • Какъв е този Троянски кон в красивото ни Велико Търново?!?! Десетки пъти вече пиша и се обосновавам с подробности, че не там е мястото на този надлез. Надлезът ТРЯБВА да бъде построен от площадката източно на Изчислителния център на улица „Н. Габровски“ до рекламния пилон пред Техномаркет и Практикер. Всичко останало, що се отнася до проекта през парк „Габровски“, е хвърлена народна пара на вятъра, независимо чие дело е – общинско или държавно!

  Отговор
 • Що за недомислица? ПЪРВО – защо се прави надлез ТАМ, след като по-големият пътникопоток е при Практикер?! ВТОРО – ще има асансьори, а самият надлез бил в близост ДО СТЪЛБИТЕ за към Зоната – е, нещо ненормално не виждате ли? Надлез с асансьори, ама отвежда хората до стълби (и те са дооооста) ТРЕТО – магистрална трябваше да се качи на естакада НАД СЕГАШНОТОСИ ТРАСЕ, даже още от Качица, първото кръгово, ама кой да мисли с перспектива! Като гледам цената на надлеза – тя колкото щеше да е естакадата май излиза… А хоратащяха да могат да минават многопо- спокойно при намаления трафик на приземното трасе ПОД такава естакада с един тъп светофар с бутон за пешеходци!
  Журналистите, задайте ги тези въпроси в Общината и им публикувайте отговорите, че ми е интересно… Благодаря предварително!

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *