2416 четения

Съпрузи спасиха апартамента си, препродаван с фалшиво пълномощно 4 пъти от сина им

Жилището от 70 кв. м във В. Търново пласирано за по 36 000 лв. години наред!

 

СЪПРУЗИ ЕДВА УСПЯХА ДА СПАСЯТ ЖИЛИЩЕТО СИ ВЪВ В. ТЪРНОВО от имотна клопка, която преди години им устроил родният им син. Хората живеели на село и рядко се прибирали в града. Един ден ги потърсила млада двойка с нотариален акт в ръка, която била купила апартамента. Семейството се втрещило, защото никога не било продавало жилището от 70 кв. м, оплакали се в полицията тогава и започнали дело. Само броени месеци след това обаче същият апартамент бил продаван и на други три семейства, но продавачите били различни. Сумата винаги се въртяла около 36 000 лв. по нотариален акт, като предварително се давало капаро от 10 000 евро.

ПО СКАНДАЛНАТА СХЕМА ЗАПОЧНАЛИ ГРАЖДАНСКИ ДЕЛА, КАТО всеки следващ купувач започнал да съди продавача, който се оказвал не-собственик. През това време реалните собственици Б. и М. също водели дела за доказване на собствеността на апартамента си, купен по време на брака им, и за разваляне на сделките.

Накрая измамата лъснала и полицията открила, че родният син на съпрузите е изфабрикувал пълномощно от тяхно име и започнал да продава апартамента! Едва наскоро семейството е успяло да върне собствеността си, а синът бил осъден на пробация. Останалите измамени по веригата обаче продължават да водят дела за пари. Така купувач N 4 съди купувач N 3 за връщане на платени суми, купувач N 3 съди купувач N 2, но купувач N 2 НЕ съди купувач N 1! Този странен факт е свързан със схемата, в която, естествено, не е участвал само синът на семейството, но и доста други по веригата, които са получавали различни суми от препродажбата на чужда собственост.

Нели СУКОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *