64 четения

Свищовската професионална гимназия „Алеко Константинов“ отбеляза своя патронен празник

Тържеството по повод патронния празник на Свищовската професионална гимназия започна с химна на Република България и внасяне на знамето на училището. Кратък филм със заглавие „Пет факта за Алеко Константинов“ проследи значимите моменти от живота на бележития българин, а след това директорът на училището инж. Веска Николова отправи приветствие към учениците, педагогическия състав и персонала.

Поздрав от името на общинското ръководство произнесе и ресорният зам.-кмет д-р Анелия Димитрова, която отбеляза, че Свищовската професионална гимназия „Алеко Константинов“ през последните години уверено върви по пътя към развитие на професионалното образование, стремейки се да бъде адекватна на съвременните потребности на пазара на труда.

На патронния празник бяха отличени с почетни грамоти най-изявените ученици в професионалните направления и представители на педагогическия и непедагогическия персонал на училището, а в празничната програма освен представители на домакините участие взеха трио „Нове“, момичетата от хип-хоп групата към Школата по изкуства към ПБНЧ „Еленка и Кирил Д. Аврамови – 1856“ и фолклорният танцов състав към артцентър „Творецът“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!