140 четения

Борислав Колев донесе първата шампионска титла на Велико Търново за 2020 година

Шампионска титла от Държавното лично първенство по свободна борба за юноши спечели Борислав Колев. Състезателят на великотърновския клуб „Илия Павлов“ победи в категория до 79 килограма, в която се пуснаха 19 борци. На тепиха в Сливен синът на треньора Мирослав Колев победи във финалната схватка представителя на домакините Кольо Димитров, като още в началото поведе с 12:2 технически точки, а след това тушира съперника си. Борислав направи много силен шампионат. Той започна с 10:0 технически точки срещу Станислав Иванов от Казанлък, последваха успехи със същия резултат над Наргин Ахмед от Разград и на полуфинала над Георги Жисгов от Димитровград.

Тринайсети в категорията е Христо Георгиев от Стражица, деветнайсети – Йордан Петров от Елена.

„Борислав извървя своя път до титлата, която е първа за него. Успехът е плод на години сериозна работа в залата, без форсиране в развитието. Факт е, че сега побеждава с лекота съперници, от които губеше преди години. Очаквах да направи силно първенство, защото в навечерието на Коледа се представи много добре в Украйна, където спечели международен турнир. Там на финала надви в инфарктна среща представителя на домакините Виктор Тошоглу, който е трети от Световното първенство през 2019 година. Борислав поведе 8:0 точки, но последва отпускане и позволи 5 секунди преди края резултатът да стане 8:8, като при това положение Тошоглу побеждаваше. Накрая в последните секунди направи ефектно хвърляне за 4 точки и взе срещата“, разказа треньорът и баща на талантливия борец Мирослав Колев.

Републиканският шампион ще се сбори и на Държавното първенство при мъжете на 25 и 26 януари в София. Следващата седмица ще участва при мъжете и в шампионата на Турция, ще бъде и на лагер в Русия.

Бронзов медал в категория до 97 килограма от първенството за юноши взе Теодор Мартинов от друг великотърновски клуб „Радослав Великов – Михаил Ганев“. Съотборникът му Петър Неделчев е шести. Двамата имаха лошия късмет да попаднат в една и съща група и се наложи да се сборят преди решителните схватки за отличията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!