97 четения

ПРОГНОЗА ЗА ВРЕМЕТО НА 16.01.2020 г.

Вечерта и през нощта , около р. Дунав и по-големите водоеми, ще има намалена видимост и значителна ниска облачност. Над останалите места ще преобладава време с незначителна облачност до ясно. Ще бъде почти тихо. Минималните температури ще бъдат между минус 4° и минус 1°. За В. Търново се очаква минимална температура около минус 2°. В четвъртък ще преобладава време с намалена видимост и значителна ниска облачност. Над част от полупланинските райони са възможни временни разкъсвания на облачността и подобрения на видимостта. Ще духа слаб вятър, без определена посока, на моменти ще бъде тихо. Максималните температури ще бъдат между 0° и 5°. За В. Търново се очаква максимална температура около 5°.

Атмосферното налягане ще се задържи без съществени изменения.

Над западните и централни части на Стара планина ще има променлива до значителна облачност. Ще духа умерен до силен вятър от североизток. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 6°, през деня температурата ще се понижава. Максималните температури на 2000 м. ще бъдат около 1°.

На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 18.0° през 1970 г., а най-ниската измерена минимална температура е минус 19.9° през 1912 г.

Слънцето ще изгрее в 07 часа и 45 минути и ще залезе в 17 часа и 08 минути.

Фаза на Луната: пет денонощия след пълнолуние.

Дежурен синоптик: Николай Ятански

НИМХ – Филиал Плевен

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!