77 четения

1192 пожара заради небрежност взеха шест жертви за една година

Огнеборците от областта са хабили ресурси при седем лъжливи сигнала на тел. 112

 

Оперативните звена на Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” са реагирали на 2040 сигнала за произшествия, което е с 600 повече от 2018 г. Възникнали са 1526 пожара, като тези, нанесли преки материални загуби, са 289. Пожарникарите са извършили 36 аварийно-спасителни дейности и са осъществили 386 технически помощи.

Най-голям брой пожари с преки материални загуби са регистрирани във Велико Търново – 87, в Горна Оряховица – 58, в Свищов – 39, и в Павликени – 32, а без преки материални загуби са регистрирани в Павликени – 262, в Свищов – 234, и във Велико Търново – 232.

Според статистиката на огнеборците най-често пожарите с материални загуби през 2019 г. са причинени от късо съединение в електрически инсталации и съоръжения.

Рекорда обаче държат пожарите заради небрежност с открит огън, които са 1192. Загиналите шестима души са жертви на пожари заради небрежност при боравене с отоплителни уреди в жилищни помещения през студените месеци на годината – януари, февруари, март, ноември. Пожарите с жертви са станали в Лясковец, Димча, Родина, Г. Оряховица, Джулюница и Константин. Петима от ранените са пострадали при пожари в жилищни помещения, а другите петима – при пожари в моторни превозни средства.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *