600 четения

Няма мераклии да правят кръгово кръстовище в центъра на старата столица

От пет обществени поръчки на Общината за две не се явиха кандидати

 

НИТО ЕДИН КАНДИДАТ НЕ СЕ Е ЯВИЛ НА ПОРЪЧКАТА ЗА СТРОИТЕЛСТВО НА КРЪГОВО КРЪСТОВИЩЕ В ЦЕНТЪРА НА ВЕЛИКО ТЪРНОВО, КАКТО И ЗА ДВА БУФЕРНИ ПАРКИНГА ЗА ТУРИСТИ. Обществената поръчка на обща стойност над 1 млн. лв. ще бъде разиграна наново, разбра „Борба“. Проектите са част от големия общински проект за интегриран градски транспорт, чиито финансови параметри надхвърлят 12 млн. лв.

Отново ще се търси изпълнител за кръгово кръстовище под Летния театър на бившето обръщало на тролеите, което ще е и вход на бъдещия градски център. Пътното съоръжение ще контролира трафика между „Христо Ботев”, „7 юли”, „Цар Тодор Светослав” няколко други. Само за него са предвидени 325 600 лв. без ДДС. Двата буферни паркинга пък ще се намират в бившето Сержантско училище и в подножието на Балдуиновата кула. Цената им е около половин милион.

ОБЩЕСТВЕНАТА ПОРЪЧКА ЗА ОБЩО ПЕТ ПОЗИЦИИ БЕ ОБЯВЕНА С РЕШЕНИЕ НА КМЕТА ДАНИЕЛ ПАНОВ В КРАЯ НА МИНАЛАТА ГОДИНА. Както „Борба“ вече съобщи, една фирма е подала оферта за надлеза над ул. „Магистрална” за 1,2 млн. лв. Един е и кандидатът за голямото кръгово кръстовище между бул. „България” и улиците „Краков”, „Полтава”, „Освобождение”, „Беляковско шосе”, което е на стойност 759 471 лв., и изграждане на буферен паркинг под Балдуиновата кула за 881 600 лв. На 6 януари 2020 г. всички оферти по поръчката бяха отворени, а двете позиции, за които няма кандидати, бяха прекратени. Три фирми кандидатстват и за подмяна на светофарните уредби в целия град и изграждането на електронни табла с разписанията на автобусите, които ще се захранват със слънчева енергия. Това са „Водстрой ВТ“, „Мистрал 7“ и „Етра Ел“.

С. МАРИНОВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *