Седмична прогноза за времето

ПРОГНОЗА ЗА ВРЕМЕТО

през периода 17 януари 2020 г. – 23 януари 2020 г.

В петък ще преобладава време с намалена видимост и ниска облачност. Ще духа слаб вятър, без определена посока, на моменти ще бъде тихо. Минималните температури ще бъдат между минус 4° и минус 1°. Максималните температури ще бъдат между 0° и 5°.

В събота преди обяд ще има значителна облачност, след обяд се очакват разкъсвания на облачността, но около р. Дунав ще се задържи значителна. Ще духа слаб вятър от изток. Минималните температури ще бъдат между минус 6° и минус 1°. Максималните температури ще бъдат между 2° и 5°.

В неделя ще има значителна облачност. Ще духа слаб вятър от изток. Минималните температури ще бъдат между минус 6° и минус 1°. Максималните температури ще бъдат между 0° и 3°.

В понеделник, през по-голямата част от деня, времето ще се задържи със значителна облачност. Късно след обяд и вечерта облачността ще намалее. Ще духа слаб вятър от запад. Минималните температури ще бъдат между минус 4° и минус 1°. Максималните температури ще бъдат между 2° и 5°.

От вторник до четвъртък ще има незначителна до променлива облачност. Ще духа слаб вятър от запад. Минималните температури ще бъдат между минус 2° и 1°. Очаква се постепенно затопляне и максималните температури в четвъртък ще достигат до 7° – 10°.

Над западните и централни части на Стара планина в петък и събота ще има значителна облачност. Ще духа умерен до силен вятър от източната четвърт. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 3°.

В неделя и понеделник ще има значителна облачност. Ще духа умерен вятър от север. Очаква се захлаждане и максималните температури на 1200 м ще бъдат около минус 2°.

От вторник до четвъртък ще има незначителна до променлива облачност. Ще духа умерен до силен вятър от запад-северозапад и под влияние на по-топла въздушна маса температурите ще се повишават, като максималните на 1200 м в четвъртак ще достигат до 10°.

Максималните температури на 2000 м. през целия период ще бъдат с около 5°- 6° по- ниски от температурите на 1200 м.

Дежурен синоптик: Николай Ятански

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *