491 четения

Асове от миналото радваха публиката в ДКС „В. Левски”, четири убедителни победи в третата вечер от Зимния турнир по футбол

Деветнайсет гола видяха зрителите по време на третата вечер от Зимния турнир по футбол в Двореца на културата и спорта „Васил Левски“ във Велико Търново. Публиката наблюдава изявите и на куп футболисти, записали мачове в професионалните групи. В игра влязоха Станимир Палев, Росен Ванков, Мариян Генов, Красен Трифонов, Джихат Кямил, Венци Димитров, Мартин Иванов, Димитър Димитров…

Двукратният победител в турнира „Тера Трак“ записа първия си успех, побеждавайки с 4:1 „Лестър“, като мачът се разви в края. Илиян Илиев и Али Кязъмов осигуриха аванс от два гола на тима си до почивката, но след нея Сибин Сабриев намали на 1:2 и върна интригата на терена. В 37-ата минута Мартин Йорданов бе точен за 3:1, а веднага след подновяването на играта Кязъмов се разписа за 4:1.

„Ветеран турист“ укроти „Черните пантери“ с 5:1, като срещата бе решена още през първото полувреме, в което Светослав Велчев откри резултата, а Веселин Христов добави два гола. През второто за победителите вкараха Стилиян Иванов и Александър Михайлов, а за победените се отчете Светлозар Пенев.

„Медиана“ и „Кока Кола“ поддържаха интригата до средата на вторите двайсет минути, но в крайна сметка се стигна до класическото 3:0. Автори на попаденията за „Медиана“ станаха Мариян Генов, Калоян Киров и Стилиян Иванов. Вечерта приключи с убедителния успех на „Павликяни“ срещу „Уин – Бет“ с 4:1 и с първия жълт картон в турнира. Отборът, изграден основно от футболисти на ФК „Павликени“ и „Удар“ (Бяла черква), поведе с 2:0 до 10-ата минута с точни удари на Красен Трифонов. В 14-ата Марин Тенджерков намали на 2:1 и този резултат се запази до 34-тата минута, в която Ивайло Велчев вдигна на 3:1. Малко след това голмайсторът на предишния турнир Танер Халилов се разписа за 4:1. Първото двуминутно отстраняване в турнира инкасира Емил Методиев от „Ун – Бет“ за пререкание с противник.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *