33417 четения

Във В. Търново вече лекуват стави и махат белези с неинжекционен метод за въвеждане на колаген

В градската поликлиника вече разполагат с апарат за гунафореза

 

ОТ НАЧАЛОТО НА 2020 ГОДИНА ВЪВ В. ТЪРНОВО МЕДИЦИ РАБОТЯТ ПО ИТАЛИАНСКИЯ ИНОВАТИВЕН ФИЗИОТЕРАПЕВТИЧЕН МЕТОД ЗА ЛЕЧЕНИЕ С ГУНАФОРЕЗА. Той се прилага в „ДЦК I Велико Търново” като част от комплексната терапия при болести на опорно-двигателния апарат. Представлява вкарване на инжекционен колаген чрез електромагнитен резонанс. Оздравителният протеин прониква в голяма дълбочина и достига директно до болните стави и нуждаещите се тъкани. Ефектът често е определян като чудодеен, тъй като само няколко дни след процедурите болката и отокът в проблемното място изчезват.

ИНТЕРВЕНЦИИТЕ С ГУНАФОРЕЗА СА ПОДХОДЯЩИ ЗА ПАЦИЕНТИ С ДЕГЕНЕРАТИВНИ ЗАБОЛЯВАНИЯ НА СТАВИТЕ, ТРАВМАТИЧНИ И ВЪЗПАЛИТЕЛНИ УВРЕЖДАНИЯ на мускули, сухожилия и фасции, болки в гръбначния стълб от неврологичен произход, следоперативни рани и т.н. Методът се използва и по отношение на разкрасяването, тъй като успешно изглажда бръчки, резорбира целулит и освежава кожата.

„Използването на този способ има много предимства. Той не е съпроводен с топлинни и електрически ефекти, няма странични действия и е напълно безболезнен. По физиологичен начин въздейства върху патологичния процес с дългосрочно повлияване на болката. Колагенът, който въвеждаме, пък е най-широко разпространеният протеин в човешкото тяло, но ако го вкарваме с друга апаратура, може да се разруши неговата деликатна молекула, което прави апарата гунафореза уникален“, обясни д-р Деяна Денева, която е новият началник на сектор „Физикална и рехабилитационна медицина” в ДЦК I.

Тя уточни, че в звеното разполагат с 13 вида висококачествен италиански колаген под формата на флакони. Те са специфични за всяка третирана област и според целта на терапевтичната програма. Тип I е за кости, сухожилия, мускули, фасции и кожа, тип II – за хрущял и структура на очите, тип III повлиява черен и бял дроб и артериите, тип IV – бъбреците и някои вътрешни органи, а тип V въздейства върху повърхността на клетките, косата и плацентата.

„Приемът на колаген чрез различни перорални форми не гарантира неговото пълно усвояване и съответното натрупване в желаната област. Прилагането на активни GUNA MDs директно в проблемата зона, засегната от заболяване, представлява важно преимущество, водещо до съкращаване на времето на лечение и по-бързото отшумяване на симптомите. Като например мускулно-скелетни смущения, предизвикани от артрит, остеоартрит, ишиасни болки, болки в шиен, гръден, поясен дял на гръбначния стълб, разтягане на мускулите и други“, увери д-р Денева.

Началникът на физиотерапевтичния сектор обясни, че продължителността на терапията е индивидуална и съобразена с основното заболяване на пациентите. Обичайният курс на лечение е 10 дни.

Въпреки че методът е изключително ефективен, към момента той не се покрива от Здравната каса. Цената на една процедура е 25 лв.

Галина ГЕОРГИЕВА

Снимка авторката

14 коментара за “Във В. Търново вече лекуват стави и махат белези с неинжекционен метод за въвеждане на колаген

  • 23.01.2020 в 8:33
   Permalink

   Здравейте имам проблеми и с двете колене бихте ли ми дали тел. За връзка или час 0887823378

   Отговор
   • 10.02.2020 в 9:46
    Permalink

    Здравейте. Имам проблем с тазобедрена, лява става. Желая да получа повече информация за процедурата.
    От Добрич съм и ако може телефон за връзка.
    Моят GSM е 0896496401
    Благодаря.

 • 21.01.2020 в 0:13
  Permalink

  Здравейте,може ли да ми напишете телефон,на който може да Ви се обадя.Имам проблем с коленете.Моят телефон е 0887692315
  Благодаря

  Отговор
  • 21.01.2020 в 16:06
   Permalink

   Моля,телефон за контакти!
   Благодаря!

   Отговор
   • 21.01.2020 в 16:09
    Permalink

    Много ще Ви бъда благодарна,ако ми изпратите тялефон за контакти или e-mail.

   • 22.01.2020 в 12:51
    Permalink

    Със заболяване на Бехтерев съм ще ми повлияе ли този колаген може ли тел номер

 • 21.01.2020 в 20:15
  Permalink

  Iskam da popitam imam iznosena tazobedrena stava mogali da otida vav tazi bolnica za procedyri

  Отговор
 • 22.01.2020 в 8:36
  Permalink

  Как можем да се свържем с вас. Майка ми има разместен прешлен болят я ставите схващат и се краката

  Отговор
 • 25.01.2020 в 14:37
  Permalink

  Може ли телефон за записване

  Отговор
 • 03.05.2020 в 22:25
  Permalink

  Ако е удобно и възможно да ме информирате как да се свържем с Вас. Телефон за връзка 0888965829 Бисерка Мицова. Предварително благодаря !

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *