4633 четения

Индонезийка и мексиканка родиха във великотърновското Акушеро-гинекологично отделение

Медиците ни въведоха и гимнастика за бременни

 

САМО ПРЕДИ НЯКОЛКО ДНИ ИНДОНЕЗИЙКА СТАНА МАЙКА В РОДИЛНОТО ОТДЕЛЕНИЕ НА МОБАЛ „Д-Р СТЕФАН ЧЕРКЕЗОВ“ във Велико Търново, научи „Борба“. Оказва се, че секторът освен привлекателен за жени от областта и съседни региони вече е предпочитан и от чужденки. Сред дамите от други екзотични националности, чиито бебета са проплакали в звеното, попада още и мексиканка. Иначе вече е нещо обичайно да има родилки от останалите страни от Балканския полуостров. Мнението на преминалите през отделението е, че професионализмът на екипа и условията в сектора са на европейско ниво.

Една от последните новости в звеното е въведената през декември миналата година гимнастика за бременни. Тренировките са напълно безплатни и имат за цел да подготвят физически и емоционално жените за раждане. Занятията води стажант-акушерката Йоана Браткова, която е и дългогодишен кинезитерапевт.

На 23 януари от 11:30 часа пък отделението организира инициативата „Ден на отворените врати“, в рамките на която бъдещите родилки ще могат да разгледат помещенията в сектора. Освен това ще получат информация за задължителната документация за постъпване в звеното и как протича нормалното и оперативното раждане. Гост на събитието ще бъде представител на Банката за съхранение на стволови клетки Future Health, който ще обясни какво представлява услугата и какви са ползите от нея.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *