Според източния календар: На 25 януари започва годината на Белия метален плъх

Според източния (лунен) календар на 25 януари, когато е второто новолуние след зимното слънцестоене, ще се сбогуваме със симпатичното Жълто прасе и ще посрещнем годината на Белия метален плъх. Той ще властва до 11 февруари 2021, когато ще отстъпи трона си на Бика. Плъхът е първият от 12-те знака със символи животни и с него започва нов 12-годишен цикъл. Затова неговата година се счита за значима и специална и тя е натоварена с много символи и послания. Белият плъх ще оцени достойнствата на всички знаци от зодиака през последните 12 години и ще им даде нови задачи за бъдещия цикъл. Стартираме година, в която е необходимо да се начертаят планове за следващите години.

Буквално още от първите дни на новата година ще забележим глобални промени както в личния живот, така и в околния свят, защото стихията и цветът на новия покровител на годината коренно се различават от предишните владетели. И ако в началото на годината си Белият плъх (или Мишка, според разновидности на източния хороскоп) се държи внимателно и предпазливо, подушвайки своите притежания, то вече в първия пролетен месец тя ще вземе всички неща в силните си нокти и ще изненада всички с внезапни и нестандартни, но мъдри решения.

 

 

В годината на Белия метален плъх най-важното е да не показвате мързел и слабост, да действате уверено и самоуверено. И тогава Плъхът, усещайки сродна душа, ще помогне да постигнете огромни успехи дори в най-трудните случаи. Не забравяйте обаче, че Металният плъх е силно и независимо животно. Той няма да търпи, ако пуснете нещата по течението и се надявате само на подаръци на съдбата.

За разлика от западния свят, където плъхът се счита за вредител и разпространител на различни болести, на изток, и в частност в Китай, това е свещено животно, което символизира смелост, хитрост и способността за постигане на целите по всякакъв начин. Така че годината на Плъха ще бъде изключително успешна за хора, които са амбициозни и целенасочени.

През 2020-а всяка работа, която вършите с удоволствие, е добре дошла, и ако старанието ви е свързано и с креативност, тогава направо получавате от покровителя на годината карт бланш. Работата ви най-накрая ще донесе всичко, което сте очаквали с нетърпение през изминалите години – кариерно израстване, признаване на заслуги, материално удовлетворение.

Финансово нещата ще се подобряват бавно, но сигурно. Малко вероятно е да успеете да спестите, за да си купите собствен остров, но седмица или две лятна ваканция можете спокойно да планирате. Плъхът предпочита тези хора, които инвестират в собствените си емоции. Така че, ако сте любител на пътуванията, хороскопът за 2020 г. ви дава зелена светлина.

 

Какво очаква мъжете и жените от 12-те лунни знака в годината на Белия метален плъх

Плъх (мишка)

1924, 1936, 1948, 1960, 1972, 1984, 1996, 2008, 2020

През 2020 г. жените Плъх значително ще увеличат броя на обожателите си, въпреки че може не винаги да са доволни от новите си приятели. Но пък в семейството на жената Плъх всичко ще бъде наред, ще има любов и разбирателство и вероятно нови попълнения. В бизнеса, дами, със сигурност ще постигнете целта си, но от вас зависи дали ще вземете правилното решение в предначертаването на съдбата си.

При мъжете Плъх работата е съвсем друга. Макар и властващи през тази година, представителите на знака ще трябва да положат много усилия, за да намерят правилния път, а още повече – правилния партньор. Ключовите думи са упоритост и решителност. Кариера, инвестиции, качествена почивка или интимни отношения, годината е вашият звезден миг, но само с цената на смели и решителни действия.


Бик

1913, 1925, 1937, 1949, 1961, 1973, 1985, 1997, 2009

През 2020 г. жените Бик имат всички шансове да сключат брак по сметка. За много от тях това е дълго преследвана мечта, но сбъдната, тя може да се окаже не толкова бляскава, още по-малко трайна. Затова пък вече семейните представителки на знака ще бъдат погълнати от грижите за своя партньор и децата. Амбициозните бизнес дами ще направят всичко възможно и с всякакви средства ще постигнат висоти в развитието на кариерата си.

За мъжете Бик като че ли по-важно ще бъде да следят здравето си, да не се преуморяват и да ограничават вредните си привички и употребата на нездравословни продукти. Самотните представители на знака трябва да бъдат смели и активни в търсене на късмета си, защото е малко вероятно той тях да потърси. Но вече обвързаните Бикове могат да бъдат сто процента сигурни в стабилността на своето семейство.


Тигър

 1914, 1926, 1938, 1950, 1962, 1974, 1986, 1998, 2010

През 2020 г. Тигриците видимо ще повишат самоувереността си, а истинските им възможности ще блеснат изненадващо дори за тях самите. Прекаленото самочувствие обаче е нож с две остриета. Възможни са конфликти поради болезнена ревност, изневяра или предателства, които могат да сринат самоуверените Тигрици. Те ще имат финансови успехи и добри приходи, но е желателно тези средства да се харчат за полезни неща – грижи за здравето, семейни ваканции, покупки на жилища, ремонти, а също благотворителни каузи.

Мъжът Тигър винаги е активен, организиран и целенасочен в постигането на високи резултати от професионалната си дейност. И въпреки че Плъхът няма да се старае да ви създава комфорт и лесни победи, вие, Тигри, не сте свикнали да се отказвате заради някакви гризачи. Много мъже от този знак ще намерят успех в начинанията си, а също и хармония в отношенията с любимия човек.


Заек

1927, 1939, 1951, 1963, 1975, 1987, 1999, 2011

Жената Заек през 2020 г. ще спечели голяма част от това, за което и мечтала, и то без особени усилия. Основното, Зайки, е да не се панирате и да не губите самообладание в сюблимния момент, да не пропускате възможностите, които ще са много. Няма да е трудно за самотните представителки на знака да открият своята сродна душа и да свържат съдбата си с достоен мъж.

През 2020 г. у мъжа Заек ще се изостри желанието за промяна, ще се засилят инстинктите на търсач и ловец. Така и за самотните, и за обвързаните представители на знака цел ще бъдат материалните придобивки, а също и печеленето на повече женски сърца. Като цяло, Зайци, в годината на Плъха, който ви симпатизира, ще имате късмет с начинанията в много области на живота. Но не и със старите недовършени дела, които трябва или да отложите поне за година, или просто да отпишете.


Дракон

1928, 1940, 1952, 1964, 1976, 1988, 2000, 2012

Умната и практична жена Дракон през 2020 г. ще въплъти в себе си борбата на противоположностите. В очите на някои тя може да изглежда строга, високомерна и недостижима, но за други тя ще отвори доброто си и чувствително сърце. Искайки да постигне нещо, тя ще постъпи както намери за добре, без да се интересува от другите. И горко на онези, които се опитат да застанат на пътя й – тя ще ги изпепели с диханието си, без даже да трепне.

Мъжът Дракон през 2020 г. ще работи всеотдайно за постигане на материално благополучие и осъществяване на най-амбициозните си планове. Той ще намери вътрешна хармония, ще стане по-разумен, ще взема отговорни решения и ще действа по-мъдро. Много Дракони в годината на Плъха ще възстановят хармонията в личния си живот и в отношенията с другите.


Змия

1929, 1941, 1953, 1965, 1977, 1989, 2001, 2013

В годината на Плъха жените Змии ще трябва да се научат да бъдат по-снизходителни към околните, да прощават и често да си припомнят, че всички допускаме грешки. Ще се радват на популярност сред представителите на противоположния пол и ще могат да решат много лични проблеми. Във всички начинания обаче, драги Змии, трябва да се придвижвате по вашия си начин – настъпателно, но бавно и търпеливо. Иначе ще ви се наложи да поправяте много щети и може би да усетите неприятния вкус на провала.

Мъжете, подвластни на този знак, ще прекарат 2020 г. сравнително спокойно, въпреки че ще имат своите възходи и падения. Като цяло постигнатото равновесие ще ги устройва, както и видимите резултати от усилията им. Все пак бъдете внимателни, мъже Змии, потънали в спокойствието си, да не се отчуждите от най-близките си хора и да изгубите връзката си с тях. Също така имайте предвид, че това, което сте постигнали, е добро, но с малко повече усилия лесно можете да се изкачите няколко професионални нива по-високо.

(Хороскопите на останалите шест знака четете в утрешния брой)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *