Животновъд от Габровци глобен със 100 лева, защото… торил с боклук градината си

„Аз съм трето поколение животновъд, цял живот изхвърлям в собствената си градина боклука от животните, за да торя овошките. Сега изведнъж някой се оплакал и Общината ме глоби със 100 лв. за замърсяване на околната среда. Ще съм принуден да ходя в съда и да обжалвам, защото това е безобразие”, оплака се в редакцията вчера 74-годишният Иван Недев от Габровци.

Той гледа сега 20 овце и 10 кози, които пасе в селската мера. В двора на къщата си в селото, където живее, има двор и отсреща овощна градина. Не изхвърля на обществено място и не замърсява. Препитанието на възрастния мъж обаче явно подразнило съседи, които си купили вили в района, и те се жалвали в кметството. След това бай Иван получил акт за 100 лева, в който пишело, че била минала комисия и той изхвърля боклука от стадото си на обществено място.

„Нито комисия съм видял, нито поне един проверяващ, никой не е идвал при мен на място да види. Как така ми написаха акта, не знам, но се надявам съдът да го отмени”, заяви още Иван Недев. Той допълни, че години наред баща му, майка му и предците им са гледали на това място едър рогат добитък – крави и волове, и никога не са имали проблеми с комшиите.

Нели СУКОВА

Снимка архив „Борба”

 

6 коментара за “Животновъд от Габровци глобен със 100 лева, защото… торил с боклук градината си

 • 21.01.2020 в 18:44
  Permalink

  Оборска тор, не боклук. Никога, ама НИКОГА не наричайте торта боклук.

  Отговор
 • 22.01.2020 в 15:08
  Permalink

  Но за фирма Чех ,няма глоби и проблеми ,като трови цяло лято селата Длъгня,Соколово,Туркинча и др.Прилошава ти от миризмата при разпръскване на торта по нивите му !Миризмата от карантия лятно време в реката се усеща по пътя в района на Соколово,ноооо него не го пипат ,явно цака пари !!!

  Отговор
 • 22.01.2020 в 19:37
  Permalink

  а като внесоха боклуците от Европа, не мирише ли?

  Отговор
 • 27.01.2020 в 7:56
  Permalink

  Налазили са ни калинки и отърване няма :)))

  Отговор
 • 18.02.2020 в 10:19
  Permalink

  Боклуци са всичките горе във Власта !!!

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *