1329 четения

Първо равенство за „виолетовите“ в контролите, не успяха да отбележат гол на азерите от „Габала“

Без гол завърши третата контролна среща на „Етър ВТ“ от предсезонната подготовка.

Великотърновци не успяха да победят „Габала“ /Азербайджан/ в равностоен мач изигран на терен в курорта Анталия, където „виолетовите“ са на подготовка. Равенството бе първо за тях след успехите срещу „Струмска слава“ с 4:1 и „Ротор“ /Волгоград/ с 2:1.

Старши треньорът Петко Петков започна с Хр. Иванов на вратата, а пред него подреди Дюлгеров, Скерлев, Станоев, Огнянов, Т. Иванов, Ст. Добрев, Кацаров, Пехливанов, Милчо Ангелов и Ив. Стоянов. През първото полувреме двата отбора си спретнаха битка предимно в централната част на терена, като на практика пред двете врати имаше само по една чиста голова възможност. За „виолетовите“ пропусна Иван Стоянов, който получи пас отляво от Стилян Добрев, представил се много добре в мача, но от няколко метра не успя да се разпише. Тимът на „Габала“ също имаше своя шанс да отбележи, но Христо Иванов се намеси добре. След почивката азерите започнаха доста агресивно и създадоха няколко разбърквания в полето на етърци. Само едно от тях обаче донесе сериозна заплаха, неутрализирана от Христо Иванов. Постепенно „виолетовите“ изравниха играта и на свой ред настъпи напрежение в половината на „Габала“, но малко точност не достигаше при завършващото подаване, за да се стигне до гол. Равностойната игра изнерви съперника и по- острите влизания в краката на великотърновци зачестиха.

След почивката в състава на „Етър ВТ“ настъпиха промени, като на терена се появиха празнуващия рожден ден Иван Петков, Кольо Станев, Георги Купенов, Димитър Байдаков, Ерол Дост, Димитър Цонев, Борислав Марков. Минута преди края след свободен удар, настъпи разбъркване във вратарското поле на азерите, които в крайна сметка успяха да изчистят топката. При ответната атака те на свой ред получиха фал, след който рикушет в тяло на бранител отклони топката, изстреляна към вратата на Христо Иванов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *