427 четения

Невероятни неща, които можете да перете в пералната машина

В ежедневието ни има предмети, които трудно се почистват с търкане и жулене. Дали не може да се пъхнат в пералната машина?

Как мислите? Възможно ли е частите от лего или завесите за баня да се изпират безпроблемно в пералнята? По-долу са изброени някои предмети от бита, които на пръв поглед нямат място в пералнята, но все пак подлежат на машинно почистване.

Наистина не всяко килимче за йога може да се пере. По принцип обаче постелките от пяна или PVC издържат на пране в пералната машина. Най-добре е да ги перете на 30 градуса с програма за бързо или ръчно пране и да използвате минимално количество мек прах.

Понякога забравяме покривките или постелките на домашните ни любимци – било кучета или котки. Но невинаги е достатъчно само да ги изтърсим. Ето защо се налага да ги перем веднъж на три месеца. Преди това отстранете грижливо космите от тях, а след това избършете барабана на пералната с влажна кърпа.

Не само постелките за йога, но и други спортни принадлежности могат да се перат в пералнята. Такива са например наколенките и налакътниците, които се използват при скейтбординг. Предварително ги поставете в торбичка за пране, добавете мек препарат и перете на 30 градуса.

Който обича да яде или да пие кафе, докато работи на компютъра, ще бъде щастлив да научи, че и протекторите за клавиатура могат да се перат в пералнята. Преди това запомнете правилното разположение на буквите и знаците (или ги снимайте). Сложете  протекторите в торбичка за пране и перете на 30 градуса.

Частите от лего търпят доста поражения в детската стая. Добрата новина е, че и те могат да се перат в пералнята – в торбичка, на 30 градуса и щадяща програма.

Ако не искате завесата за душ кабината ви да се покрие с варовикови петна, трябва да я изпирате веднъж на три месеца. Обикновено тя е снабдена с инструкции за пране, но в противен случай перете на 30 градуса без центрофуга. За да изсъхне, просто я окачете на мястото.

Източник: obekti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *