Седмична прогноза за времето

през периода 24 януари 2020 г. – 30 януари 2020 г.

В петък ще има незначителна облачност до ясно. Ще духа слаб вятър без определена посока, на моменти ще бъде тихо. Минималните температури ще бъдат между минус 7° и минус 4°. Максималните температури ще бъдат между 7° и 10°.

В събота, през деня, ще бъде слънчево със слаб вятър от запад. Минималните температури ще бъдат между минус 4° и минус 1°. Максималните температури ще бъдат между 12° и 15°.

В неделя преди обяд ще има незначителна до променлива облачност. След обяд облачността ще се увеличи. Ще духа слаб вятър, предимно от изток. Минималните температури ще бъдат между минус 1° и 2°. Максималните температури ще бъдат между 9° и 12°.

В понеделник, през по-голямата част от деня, ще бъде облачно, на места със слаби превалявания от дъжд. Привечер и през нощта срещу вторник от запад на изток облачността ще намалее. През деня ще духа слаб до умерен вятър от запад. Минималните температури ще бъдат между и 3°. Максималните температури ще бъдат между 7° и 10°.

Във вторник ще има незначителна облачност. Ще духа слаб вятър от запад-югозапад. Минималните температури ще бъдат между минус 2° и 1°. Максималните температури ще бъдат между 9° и 12°.

В сряда се очаква увеличение на облачността до значителна и на места ще превали слаб дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от северозапад. Минималните температури ще бъдат между и 3°. Максималните температури ще бъдат между 6° и 9°.

В четвъртък преобладава време с незначителна облачност до ясно. Ще духа слаб до умерен вятър от северозапад. Минималните температури ще бъдат между минус 2° и 1°. Максималните температури ще бъдат между 8° и 11°.

Над западните и централни части на Стара планина в петък и събота ще има незначителна облачност до ясно. Ще духа умерен до силен вятър от запад-северозапад. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 10°.

В неделя преди обяд облачността ще се увеличава и след обяд ще бъде значителна. Ще духа слаб до умерен вятър от южната четвърт. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 6°.

В понеделник, през по-голямата част от деня, ще има значителна облачност със слаби превалявания от дъжд, над 1500 м. –от сняг. Привечер и през нощта срещу вторник от запад на изток облачността ще намалее. Ще духа слаб до умерен вятър от северната четвърт. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 3°.

Във вторник ще има незначителна облачност. Ще духа слаб до умерен вятър от северозапад. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 7°.

В сряда ще бъде облачно и мъгливо, на места със слаби превалявания от дъжд, над 1600 м – от сняг. Ще духа умерен до силен вятър от северозапад. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 5°.

В четвъртък облачността ще се променя динамично, най-често ще бъде незначителна. Ще духа умерен до силен вятър от северозапад. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 6°.

Максималните температури на 2000 м. през целия период ще бъдат с около 5° по- ниски от температурите на 1200 м.

Дежурен синоптик: Николай Ятански

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.