1581 четения

ЧИТАТЕЛСКИ ВЪЛНЕНИЯ: Мостът за Каранци е опасен, защо държавата чака да се случи най-лошото?

„Жена ми е родом от Каранци и на две – три седмици си ходим да видим бабата и дядото и ми се налага да минавам по опасния мост. Вече не само има надолнище и нагорнище по моста, ами и на много места асфалта го няма, напукан е и е страшно да се минава оттам. Мисля, че ако не се реагира спешно до напролет, ще стане лош инцидент и тогава управляващите ще кажат, че нищо не знаят. Освен това, преди да затворят моста за ремонт, трябва да се посочат обходните пътища за достигане до Каранци и Полски Тръмбеш – доколкото знам, те са два, но не са напълно годни за експлоатация.

Мен дори ме е страх да минавам по този мост и къде на шега, къде наистина, баджанакът, който също е от Каранци, ми предложи следващия път, като си идваме, да оставим колата пред моста, да преминем пеша по него и от другия край дядото да ни вземе с колата. Може да звучи смешно, но всъщност е много тъжно.

Всичко се руши в тази държава, но когато нещо не е докрай разрушено и някой пита какво се прави, някой от властта трябва да излезе с името си и позицията си да каже какво ще се прави и какво не може да се направи. Защото, като стане най-лошото, ще е късно!

Аз съм роден в Павел, но живея в Свищов, женен, с две деца – момичета близначки. Бях офицер в Българската армия над 22 г. Пенсионирах се на 46 г. като капитан и от шест години съм пенсионер. Имам принципи в живота, мразя лъжата и празните приказки, обичам истината и цял живот се боря за правдата. В последно време съм много бесен на управляващите и пътя, по който върви България. Омръзнало ми е държавата да се намесва само когато се е случило най-лошото. Омръзнало ми е да хващам различните институции, че ни (МЕ) лъжат – ВиК, А1. Болно ми е, че след наболял въпрос няма реакция от държавата…”

Любомир АНГЕЛОВ

 

БЕЛЕЖКА НА РЕДАКЦИЯТА. Въпросният мост между Каранци и Орловец е държавно съоръжение и е пропукан още миналото лято. Както „Борба“ вече писа, за ремонта са нужни 1,8 млн. лв., но финансиране от АПИ още няма.

Един коментар за “ЧИТАТЕЛСКИ ВЪЛНЕНИЯ: Мостът за Каранци е опасен, защо държавата чака да се случи най-лошото?

  • 24.01.2020 в 11:39
    Permalink

    Глупаво заглавие , което неглижира терора в който живеят хората ! Журналята не са да цитират читателите и да захаросват престъпната власт , а да бият камбаната ! Стане ли трагедията , като лешояди ще плъзнат да навират микрофони в болката на потърпевшите ! ТОЗИ МОСТ ЩЕ УБИЕ !

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *