Общинският съвет се отваря още повече към гражданите

Публикуване на всички решения, видеоархив на сесиите, ежемесечни приемни, включително и такива в малките населени места, са част от измененията на Правилника на Великотърновския общински съвет, съобщи за „Борба“ неговият председател Венцислав Спирдонов. Институцията е една от най-отворените към хората и дейността й може да служи за пример на останалите. Самият той е инициирал още доста промени в правилника за работата на съвета, които целят да направят дейността му много по-прозрачна. Шефът на местния парламент е и нещо като еталон и доайен на гилдията в национален мащаб, защото е един от малкото председатели на общински съвети у нас, които са с два последователни мандата, и първият с такива в историята на Велико Търново.

В настоящия проект за правилник нормите са по-добре систематизирани и подредени, коментира самият той. Публикуване на проектите за решения преди заседанията на комисиите с цел запознаване на гражданите навреме с материалите за съответните комисии, публикуване на протоколите от постоянните комисии са само част от новостите.

На всички заседания на Общинския съвет и на неговите комисии може да се осигури преводач с жестомимичен език за хора с нарушен слух при подадено заявление от гражданите до председателя не по-късно от седем дни преди провеждане на заседанието.

Към заложената за всеки месец „Приемна на председателя” да се организира и приемна веднъж на три месеца в населените места на общината. В приемната могат да участват общински съветници, допълни още той.

С. МАРИНОВ

One thought on “Общинският съвет се отваря още повече към гражданите

  • 30.12.2022 в 13:22
    Permalink

    ЛЕЛЕ, ТЕЗИ ГЕРБАДЖИИ МНОГО СЕ ОТВОРИХА НАПОСЛЕДЪК !? ЧАК ДА ПАДЛАДЕЙШ ……………..

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *