Арестуваха домашен насилник, пребил жена си три пъти за две седмици

Районната прокуратура във Велико Търново поиска от съда постоянен арест за домашен насилник, пребивал редовно жена си. Накрая рецидивистът се заканил да я убие. Прокуратурата е привлякла в качеството на обвиняем 38-годишния мъж за това, че на 6 януари 2020 г. причинил в условията на домашно насилие и опасен рецидив средна телесна повреда на жената, с която живее на семейни начала. На 20 януари мъжът обаче отново я пребил и се заканил с убийство.

Прокуратурата счита, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че обвиняемият е извършил престъпленията, в което е обвинен, за които се предвижда наказание лишаване от свобода. Налице е реална опасност той да се укрие и да извърши престъпление. Привлечен е като обвиняем за престъпление, извършено при условията на опасен рецидив. Той е осъждан многократно – има единадесет осъждания, предимно за престъпления против собствеността и хулиганство, като последното му ефективно наказание лишаване от свобода е изтърпяно през януари 2019 г.

Сега е обвинен в причиняване на три престъпления срещу пострадалата в рамките на 15 дни, като престъпленията са извършени в условията на домашно насилие, продължавало с години, в рамките на съвместния им живот. Поради това прокуратурата намира, че са налице законовите предпоставки за вземане мярка за неотклонение задържане под стража по отношение обвиняемия и внесе искане в съда за задържането му.

Н. ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *