Вестник Борба – областен всекидневник, Велико Търново

Вестник Борба – областен всекидневник

Испански туроператори оглеждат местни хотели за партньори

„Царевград Търнов“ представя туристическия ни потенциал на изложение в Мадрид

 

ИСПАНСКИ ТУРОПЕРАТОРИ ПРИСТИГАТ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО ПРЕЗ ФЕВРУАРИ, ЗА ДА ТЪРСЯТ ПАРТНЬОРИ ХОТЕЛИЕРИ ЗА ОРГАНИЗИРАНИ ПОСЕЩЕНИЯ НА ТУРИСТИ ОТ ИБЕРИЙСКИЯ ПОЛУОСТРОВ. Това договори Общинската туристическа агенция „Царевград Търнов“ в първия ден на провеждащото се в Мадрид Международно изложение FITUR 2020, информираха от местната Общинска туристическа агенция. Великотърновското дружество е преподписало договор с туристическата група Be Great Travel & Services и предстои да работи съвместно с първия испански туроператор Club de Vacaciones, специализирал в бранша преди повече от 60 години. На борсата в Мадрид България се представя като целогодишна туристическа дестинация и един от акцентите е културно-историческото наследство на Велико Търново.

 

Директорът на „Царевград Търнов” Борислав Йорданов подписва един от договорите с испански агенции.

 

Шоуто „Царевград Търнов – звук и светлина“ и Летният оперен фестивал „Сцена на вековете“ се радват на много голям интерес от испански туроператори по време на Международното туристическо изложение FITUR в Мадрид. Общинската туристическа агенция представя Велико Търново и региона като целогодишна дестинация за културен туризъм. Много туроператори от Испания изразиха готовност да включат старата столица в пакетите си. Техни представители ще гостуват идния месец в нашия град, за да търсят партньори сред хотелиерите за организирани посещения на туристи от Иберийския полуостров. По последни данни именно испанците са с най-голям ръст за последната година от западните туристи, които идват в района. При румънците също има увеличение с почти 10 на сто, сочат данни на общинската агенция. Миналата година „Царевград Търнов“ също участва в изложението, а презентациите на туристическия потенциал на региона вече дават ефект.

„Царевград Търнов“ работи с около 20 туроператори от Иберийския полуостров. Само в първия ден от изложението обаче са проведени срещи и сериозни разговори с нови 10 компании, които имат голям интерес да включат старата българска столица в пакетите си. Друга от целите, които екипът на Общинската туристическа агенция си е поставил, е увеличаване на престоя на испанските туристи. Средната продължителност в момента е три дни.

Стилян НАЙДЕНОВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *